Politika arhiva vesti 24.09.2018

Tači i Haradinaj sa američkim senatorom Džonsonom

RTS 24.09.2018
RTK2 prenosi navode sa Fejsbuk naloga kosovskog predsednika Hašima Tačija o tome da su on, kosovski premijer Ramuš Haradinaj i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli imali u Njujorku sastanak s američkim senatorom Ronom Džonsonom. Hašim Tači je… »

Vučić: Moja kosovska politika je doživela poraz

Insajder 24.09.2018
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS-a, pored stranačkih govorio i o državnim poslovima. Vučić je u svom govoru, između ostalog, izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje… »

Gojković: Svi za to da Vučić ostane predsednik stranke

B92 24.09.2018
Članovi Glavnog odbora SNS protive se povlačenju Aleksandra Vučića sa čela stranke na vanrednoj skupštini, planiranoj za iduću godinu. To je izjavila članica Predsedništva SNS Maja Gojković. "Razgovaraćemo o svemu. Svi članovi GO koji su se do… »

Završena načelna rasprava o ukidanju zakona o privremenom smanjenju penzija

Novi magazin 24.09.2018
Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više predloga zakona i međunarodnih sporazuma među kojima je i ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija. Skupština će sutra glasati o međudržavnim sporazumima i izboru… »

Talasi na Jadranu visoki pet metara, bura 100 na sat

Novi magazin 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, javila je agencija Hina. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu… »

Vučić:To niko nije želeo da čuje, ni u regionu ni u zemlji

B92 24.09.2018
Predsednik SNS Aleksandar Vučić izjavio je da je njegov govor u Kosovskoj Mitrovici bio govor diskontinuiteta politike sa politikom Slobodana Miloševića. On je dodao da je očigledno da u regionu žele samo da vide i da im je potrebna samo loša… »

Nagrada "Osvajanje slobode" urednicama Peščanika: Umesto države dobili smo hordu koju povezuje odanost vođi

Insajder 24.09.2018
Urednicama sajta Peščanik Svetlani Lukić i Svetlani Vuković Mesarović uručena je nagrada "Osvajanje slobode" za 2018. godinu, koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić". Lukić je rekla da ovo nije prva nagrada koju su dobile, ali je prva… »

Ministri Srbije i Gane u Njujorku za stolom za kojim je počeo Pokret nesvrstanih

Beta 24.09.2018
Ministri inostranih poslova Srbije i Gane, Ivica Dačić i Širli Bočvej potpisali su danas Misije Srbije pri UN u Njujorku Memorandum o saradnji u oblasti poljoprivrede, saopštilo je večeras Ministarstvo spoljnih poslova Srbije. Ministri su taj… »

Da li je teroristički napad uvod u vojni puč u Iranu

Sputnik 24.09.2018
Teroristički napad u Iranu jedan je od najsurovijih, sa najstrašnijim posledicama u poslednjih nekoliko godina, ali svakako ima i ozbiljnu simboličku težinu, pošto je izveden na velikoj vojnoj paradi organizovanoj povodom 30. godišnjice završetka… »

Ima li današnja opozicija Đinđića i Koštunicu

Politika 24.09.2018
U odnosu na 2000. godinu, danas je druga situacija – Koštunica je bio opozicionar koji „je smeo da nas pogleda u oči”, a Zoran Đinđić je to umeo da prepozna i da prizna. „Ko uvek sme da vas pogleda u oči”, slogan je DOS-ovog kandidata… »