Politika arhiva vesti 24.09.2018

"Prepreka promeni granica nije u Berlinu, već u Prištini"

Vesti online 24.09.2018
"Ideja razmene teritorija ili promene granica je moralno problematičan, ako ne i uvredljiv predlog, ali bi ukoliko dobije podršku svih, na Kosovu i u Srbiji, regionu mogao doneti finalizovanje granica nakon raspada Jugoslavije", smatra stručnjak… »

Drašković za hrvatske medije: Uveren sam da će Srbi i Albanci brzo pomiriti

Blic 24.09.2018
Srpski pisac i političar, Vuk Drašković, uveren je da će do pomirenja Srba i Albanaca doći vrlo brzo i da je pedsednik Srbije Aleksandar Vučić iskreno opredeljen za evropeizaciju Srbije, za članstvo države u EU i za strateško pomirenje u… »

Đilas: Vesić svakim potpisom na gradske dokumente krši zakon (VIDEO)

Beta 24.09.2018
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Djilas izjavio je danas da čeka odgovor Radio-televizije Srbije (RTS) na zvaničan dopis koji im je uputio zahtevajući gostovanje u programu javnog servisa kako bi odgovorio na navode zamenika gradonačelnika… »

DW: Vučiću, ne ljuti se

Danas 24.09.2018
Aleksandar Vučić ne ide u skorije vreme ni u Brisel, ni u Njujork. Oni će, kako je to rekao Marko Đurić, „malo da ga sačekaju“. Zašto je predsednik Srbije odlučio da Zapadu „udara čežnju“? Đurić je objasnio da je Vučić ponudio neka… »

Milićević: SPS zahvalan na 5. oktobru

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Socijalističke partija Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da ta stranka treba da bude zahvalna za 5. oktobar 2000. godine, jer se modernizovala i upitao gde su danas oni koji su sproveli i organizovali taj… »

Napadnuta supruga aktiviste SNS-a u Šapcu

Politika 24.09.2018
Dvojica muškaraca pod „fantomkama” u subotu uveče napali su Nadu Čolić u dvorištu porodične kuće, pet minuta nakon što je njen muž Mladen otišao da se vidi s jednim prijateljem. Šabac – Dvojica nepoznatih muškaraca, maskiranih… »

Radojičić: Zadovoljan sam svojim radom, respekt za Vesića

B92 24.09.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je zadovoljan svojim radom na poziciji gradonačelnika. On je rekao i da se za ovo vreme, koliko je na tom mestu, značajno upoznao sa sistemom grada. "S obzirom da sam na ovo mesto došao kao čovek… »

Skup: Razgraničenje Srbije i Kosova moralo bi da znači i priznanje

Beta 24.09.2018
Teritorijalne promene i razgraničenje Srbije i Kosova morali bi da podrazumevaju i medjusobno priznanje dve zajednice, ocenili su danas u Beogradu učesnici tribine "Šta dalje sa pregovaračkim Poglavljem 35". Ocenjeno je da se Poglavlje 35, koje se… »

Ješić: Bojkotovati rad Skupštine Srbije

N1 Info 24.09.2018
Poslanik Demokratske stranke (DS) Goran Ješić izjavio je da poslanici koji podržavaju Savez za Srbiju (SZS) treba da napuste Skupštinu Srbije i da smatra da je "poslednji trenutak" da se o tome razgovara na nivou organa stranke. Ješić je za dnevni… »

Kad zasvira Li Mančang: Ambasador Kine na fruli odsvirao Tamo daleko

Kurir 24.09.2018
BEOGRAD - Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang je danas, na proslavi Dana Narodne Republike Kine, na fruli koju mu je poklonio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, odsvirao dve pesme, od kojih je jedna "Tamo daleko". "Kada sam od predsednika Vučića… »