Politika arhiva vesti 24.09.2018

"Naprednjaci" više ne postoje – SNS opet sama na vlasti

B92 24.09.2018
Podela vlasti i politička previranja u Merošini se nastavljaju, a novina je da je od prošle nedelje Srpska napredna stranka jedina na vlasti u ovoj opštini. Kako pišu Južne vesti, nakon nekoliko meseci rukovođenja Bojan Nešić, čija se… »

Šta čeka Makedoniju iza najrizičnije raskrsnice u novijoj istoriji

Sputnik 24.09.2018
Građani Makedonije 30. septembra na referendumu glasaju o promeni imena države. Makedonske vlasti opsežnom kampanjom koja se sprovodi širom zemlje čine sve kako bi ishod referenduma bio pozitivan, a podršku im daju brojni zvaničnici sa Zapada koji… »

Džaferović: Sandžak je u srcima svih Bošnjaka

RTV Novi Pazar 24.09.2018
Delegacija Bošnjačkog nacionalnog vijeća sastala se sa kandidatom SDA za člana Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem. Predsjednik Vijeća Sulejman Ugljanin zahvalio je na gostoprimstvu i na podršci Bošnjacima koji žive van BiH. Na sastanku… »

Filmski centar: Ugovor o 'Mezimici' sporazumno raskinut, film žigosan

Slobodna Evropa 24.09.2018
Triler, sa bestselerskim zapletom - tako bi se, kako je to nazvao scenarista Dimitrije Vojnov, mogla opisati priča o filmu "Mezimica" koji, barem za sada, do publike neće stići. U Filmskom centru Srbije, koji je trebalo da finansira ovo ostvarenje… »

KPS sprovodi operativni plan: Traže se vozila sa isteklim tablicama

Sputnik 24.09.2018
Kosovska policija počela je danas na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez tablica ili sa onima koje su istekle. „Radio Slobodna Evropa“ izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila na… »

Američki ambasador u Prištini: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

Sputnik 24.09.2018
Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kom nedostaje demokratski legitimitet, rekao je američki ambasador u Prištini Greg Delavi. Prema njegovim… »

Vukosavljević leti iz vlade? Da li će ministru kulture rijaliti doći glave! A evo šta mu je Olivera Zekić odgovorila

Kurir 24.09.2018
Posle Brnabićeve, na Vladana Vukosavljevića udario i Nebojša Stefanović. Svi su signali da bi mogao da bude smenjen, on je nebitan čovek u nebitnom resoru za strukturu moći, ocenjuje Stojiljković. Deo javnosti u Srbiji smatra da je rijaliti program… »

Jeremićev čovek hoće da isključi Veselinovića iz Saveza za Srbiju: Njegova izjava o premijerki je nedopustiva i…

Kurir 24.09.2018
Šef Pravnog saveta Narodne stranke i visoki funkcioner Vuka Jeremića, Vladimir Gajić rekao je da Željka Veselinovića zbog brutalnog napada na premijerku Anu Brnabić treba isključiti iz Saveza za Srbiju. Ovaj visoki funkcioner Narodne stranke koja… »

Četiri puta su pokušavali da prodaju RTB Bor, sada su ogorčeni na naš uspeh

Alo 24.09.2018
Aleksandar Antić, potpredsednik SPS i ministr energetike i rudarstva, istakao je da je RTB Bor dobio partnera i to globalnog giganta u proizvodnji bakra. - Usled neznanja i nemoći opozicioni političari prelaze svaku granicu drskosti kada govore o… »

Veselji opet udario na Vučića i Srbiju: Skovao bolesni plan za Kosovo, a u tome mu pomaže i srpska opozicija!

Alo 24.09.2018
Predsednik samoproglašene Skupštine Kosova i predsednik najveće političke partije na Kosovu - PDK, Kadri Veselji, kaže da radi na ujedinjenju svih političkih lidera kako bi se postigao konsenzus koji se odnosi na dijalog sa Srbijom? To znači da je… »