Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

RTS 08.12.2018
U Beogradu, Novom Sadu i Nišu obavljani su besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. Na preglede mogli da dođu i građani koji nemaju zdravstveno osiguranje. U niškoj vojnoj bolnici pregledi su počeli u 8 časova, a gužve nema jer… »

Vremeplov: Rođen Jakov Ignjatović

RTV 08.12.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1822. godine rođen je srpski pisac Jakov Ignjatović. Bio je izraziti realista. Posle završenog pravnog fakulteta radio je u rodnoj Sent Andreji kao advokat, a u toku revolucije 1848. bio je poslanik Majske skupštine u… »

Delegacija Srbije odala počast poginulim srpskim pilotima u Jermeniji

Danas 07.12.2018
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovala je danas u obeležavanju 30 godina od pogibije sedam pripadnika Vojske Savezne Jugoslavije u Jermeniji. Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položili su venac pored spomenika… »

Oženjeni muškarci uglavnom zadovoljni bračnim životom

Politika 08.12.2018
Po najnovijem istraživanju očevi smatraju, da je njihova primarna uloga da zarade dovoljno novca za decu. Prosečan muškarac u Srbiji ima srednje obrazovanje, živi u gradu, mesečno zarađuje oko 44.500 dinara, zadovoljan je svojim brakom i smatra da… »

Kosovski mediji: Visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Hag

Danas 07.12.2018
Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu. Gazetaexpress javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila poziv, ali nije… »

Uživala je ispod tuša u poznatom hotelu: Amerikanka u šoku kada je njen snimak završio na internetu, traži 100 miliona…

Kurir 08.12.2018
Amerikanka koju je neko pre tri godine snimao dok se tuširala u hotelu u vlasništvu lanca "Hilton" u Olbaniju (američka savezna država Njujork) tužila je hotelski lanac zbog nemarnosti i traži odštetu od 100 miliona dolara. Tajno snimljen video… »

Vozači, prilagodite brzinu: Oprezno za volanom zbog kiše, na granicama čekaju samo kamioni

Kurir 08.12.2018
Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju nepovoljni vremenski uslovi, uz moguću kišu u nižim, a sneg u višim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Na naplatnim rampama nema čekanja, a proceduru na graničnim prelazima putnička… »

Zbog protesta dva udruženja veliki broj policajaca obezbeđivao godišnju Skupštinu izvršitelja (VIDEO)

Insajder 08.12.2018
Organizacije Efektiva i Združena akcija Krov nad glavom održali su danas protest ispred hotela M u Beogradu povodom redovne godišnje Skupštine javnih izvršitelja. Predstavnici ovih organizacija u svojim govorima pozvali su izvršitelje da poštuju… »

Izvršitelji: Neistiniti i zlonamerni navodi o našem radu

N1 Info 08.12.2018
Sednica javnih izvršitelja u beogradskom Hotelu "M" uspešno je završena, uprkos tome što je jedan aktivista upao na nju u nameri da ometa rad, saopštila je Komora javnih izvršitelja. 08.12.2018. Komora je prenela da je tokom njene sednice održan… »

Naučnicima sigurnije plate: Usvojen Zakon o fondu za nauku

Večernje novosti 08.12.2018
Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete kaže, za "Novosti" da su najvažnije novine uvođenje kombinovanog institucionalno-projektnog finansiranja, kao i formiranje Fonda za nauku. MLADI naučnici konačno će moći da odahnu jer će… »