Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

Večernje novosti 08.12.2018
U Beogradu, Novom Sadu i Nišu danas se obavljaju besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. U Beogradu, Novom Sadu i Nišu danas se obavljaju besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. RTS navodi da su u niškoj… »

Vremeplov: Rođen Jakov Ignjatović

RTV 08.12.2018
NOVI SAD - Na današnji dan 1822. godine rođen je srpski pisac Jakov Ignjatović. Bio je izraziti realista. Posle završenog pravnog fakulteta radio je u rodnoj Sent Andreji kao advokat, a u toku revolucije 1848. bio je poslanik Majske skupštine u… »

Delegacija Srbije odala počast poginulim srpskim pilotima u Jermeniji

Danas 07.12.2018
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovala je danas u obeležavanju 30 godina od pogibije sedam pripadnika Vojske Savezne Jugoslavije u Jermeniji. Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položili su venac pored spomenika… »

Oženjeni muškarci uglavnom zadovoljni bračnim životom

Politika 08.12.2018
Po najnovijem istraživanju očevi smatraju, da je njihova primarna uloga da zarade dovoljno novca za decu. Prosečan muškarac u Srbiji ima srednje obrazovanje, živi u gradu, mesečno zarađuje oko 44.500 dinara, zadovoljan je svojim brakom i smatra da… »

Još jedan visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Hag

Politika 08.12.2018
PRIŠTINA – Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu.Gazetaekspres javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila… »

Odsela je u poznatom hotelu, a onda njeni snimci iz tuš kabine pojavili na internetu. Sada je presavila tabak

Blic 08.12.2018
Amerikanka koju je neko pre tri godine snimao dok se tuširala u hotelu u vlasništvu lanca "Hilton" u Olbaniju (američka savezna država Njujork) tužila je hotelski lanac zbog nemarnosti i traži odštetu od 100 miliona dolara. Tajno snimljen video… »

Oprezno u vožnji, očekuju se kiša i sneg

Radio 021 08.12.2018
Saobraćaj u Srbiji tokom jutra je umerenog intenziteta, svi putni pravci prvog i drugo reda u zemlju su prohodni, a vanrednih zastoja i prekida nema. Kako je saopštio Auto-moto savez Srbije, prvi dan vikenda, prema najavama meteorologa, obeležiće… »

Zbog protesta dva udruženja veliki broj policajaca obezbeđivao godišnju Skupštinu izvršitelja (VIDEO)

Insajder 08.12.2018
Organizacije Efektiva i Združena akcija Krov nad glavom održali su danas protest ispred hotela M u Beogradu povodom redovne godišnje Skupštine javnih izvršitelja. Predstavnici ovih organizacija u svojim govorima pozvali su izvršitelje da poštuju… »

Incident na sednici komore javnih izvršitelja: Aktivista upao na skup i pokušao da ometa rad

Kurir 08.12.2018
BEOGRAD - Jedan aktivista grupe građana "upao" je na današnju sednicu javnih izvršitelja u beogradskom Hotelu "M", u nameri da ometa rad, ali je sednica uspešno završena, saopštila je Komora javnih izvršitelja. Počelo okupljanje pred početak… »

Naučnicima sigurnije plate: Usvojen Zakon o fondu za nauku

Večernje novosti 08.12.2018
Vladimir Popović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete kaže, za "Novosti" da su najvažnije novine uvođenje kombinovanog institucionalno-projektnog finansiranja, kao i formiranje Fonda za nauku. MLADI naučnici konačno će moći da odahnu jer će… »