Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Stiže 13.: Plata u EPS Svakom radniku po 35.000 dinara iz dobiti za 2015.

Blic 08.12.2018
Vlada Srbije trebalo bi danas da donese odluku da se radnicima Elektroprivrede Srbije isplati iz dobiti po 35.000 dinara, što je za 15.000 manje od sume koju su tražili sindikati, saznaje “Blic”. Tako je bar dogovoreno na sastanku ministara… »

Idilično venčanje, pretvorilo se u "otimačinu"... Bilo je kao u "reketu" na NBA utakmici!

Prva 08.12.2018
Bilo je ovo jedno idilično svadbeno veselje. Svi su se dobro zabavljali, plesali, pevali, dok nije došao trenutak da neudate devojke hvataju bidermajer... Mlada je zauzela svoju poziciju, muzičari su odabrali adekvatnu muziku, devojke su se okupile… »

Zbog ovakvog rasipanja smo siromašni

BizLife 08.12.2018
Piše: Milenko Vasović Profesor Ekonomskog fakulteta Milojko Arsić podsetio nas je na surovu realnost: uoči svetske krize 2008. imali smo prosečnu platu 400 evra, a deceniju kasnije tek 420. Dakle, za deset godina prosečna plata u Srbiji porasla je… »

Nova košarkaška i trenažna oprema

Jug press 08.12.2018
LESKOVAC Povodom završetka projekta međudržavne saradnje Srbija-Bugarska gradonačelnik Goran Cvetanović obišao je halu na sajmištu „Plavi paviljon“, gde je razgledao novu sportsku opremu koja je dobijena zahvaljujući ovom projektu i družio se… »

“Baš kako treba” Nova knjiga Justejna Gordera na srpskom jeziku

Blic 08.12.2018
Autor hitova "Sofijin svet", "Vita brevis" i "Devojke sa pomorandžama" napisao je "Baš kako treba" ("Geopoetika", 2018) kratku priču o životu, smrti i ljubavi. Kako je sam Gorder (66) naveo u svom pismu izdavaču, "Baš kako treba" je izraz iz bajke… »

Tri priče o Slobodanu Miloševiću: Srbija traga za Voždovim mozgom

Al Jazeera 08.12.2018
Prema pisanju medija, mozak bivšeg predsjednika Srbije i Savezne Republike Jugoslavije nikada nije vraćen porodici, niti isporučen Srbiji. Sudeći po sve većem zanimanju medija, mnogi su se u Srbiji ponovo dali u potragu. Ne traže novog vođu, jer su… »

France 'gilets jaunes' protesters detained and tear-gassed

N1 Info 08.12.2018
French police clashed in Paris on Saturday with protesters staging a fourth weekend of "gilets jaunes" demonstrations against the government of President Emmanuel Macron. Officers fired rubber bullets and hundreds of canisters of tear gas at the… »

Stanarima novih zgrada se probudili sa katastrofalnim problemom u stanovima! Najugroženiji deca i stariji!

Alo 08.12.2018
Probleme će imati bar do ponedeljka. Stanari jedne nove zgrade u Novom Sadu koji su ostali bez gasa, zatim i bez grejanja i struje, i tako će, kako im je rečeno, biti bar do ponedeljka, odnosno dok se ne obezbedi "atest za kotao" kojim se greju… »

Nastavak prve sednice BNV-a u toku

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Nastavljena je prva sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se bira organi upravljanja ovog nacionalnog organa. Za predsednika je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, koji i presedava sednicom. Nastavak prve sednice BNV… »

Koliko dugo će živeti vaš pas - Krzno otkriva istinu!

Prva 08.12.2018
Naziv "čovekov najbolji prijatelj" dobili su sa razlogom. Psi imaju naviku da vam se uvuku u srce i dušu i za čas posla postanu deo porodice. Daju nam bezuslovnu ljubav i privrženost svaki dan. Zauzvrat, mnogi su spremni da urade sve kako bi njihov… »