Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Uspon autoriteta propast za medijske slobode

Cenzolovka 08.12.2018
Sloboda medija i informacija u svetu pala je na najnižu tačku u proteklih deset godina, a među „najvećim prestupnicima“ su Poljska, Hrvatska, Rumunija, Rusija, Mađarska, navodi se u najnovijem izveštaju britanske Organizacije za ljudska prava… »

Figaro o napadima na Danas: Atmosfera u Srbiji kao Miloševićeve devedesete

Cenzolovka 08.12.2018
Lov na „izdajnike naroda“ poprima novu dimenziju u Srbiji, gde je ovladala atmosfera koja podseća na ’90-e godine, kada je aktuelni predsednik (Aleksandar) Vučić bio ministar informisanja kod Slobodana Miloševića, piše francuski list Figaro. U… »

Milovanović: Bio sam prinuđen da prodam Kopernikus

Cenzolovka 08.12.2018
Nikada nisam želeo da izađem iz posla sa kablovskim operaterom, ali sam bio prinuđen. (foto: You Tube printscreen) Naime, po ugovoru koji sam sklopio sa većinskim vlasnikom Kopernikusa, englesko-poljskim investicionim fondom Abris, njihova odluka da… »

Ni rat ni mir: Šta sledi na Kosovu?

Sputnik 08.12.2018
Ne! Neće biti rata! Sve dok traje ovaj status kvo to, nije u interesu niti Albancima, niti onima koji su za njih protiv nas ratovali. Ratovi buknu iznenada, kada se to najmanje očekuje. Kada jedna od strana, ona koja rat izaziva, postane ubeđena u dve… »

Pravovremena dijagnoza ključna u slučaju koksaki virusa

RTS 08.12.2018
Na Klinici za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Srbije uspešno se leči koksaki virus tipa B koji, osim drugih organa, napada srčani mišić. Više od 10 godina su razmenjivali iskustva sa prestižnim medicinskim institucijama u svetu da bi… »

Vikend ture po Kosančićevom vencu

RTS 08.12.2018
Decembar je mesec darivanja. Turistička organizacija Beograda i vodiči organizuju ovog vikenda ture po Kosančićevom vencu, a dobrovoljni prilog turista ide za decu kojoj život nije baš naklonjen. Beograd je jedna velika tajna čak i za same… »

Ako mi preko veze sredite….

Cenzolovka 08.12.2018
Poštovani gospodine Petroviću, Verovala sam da ću od Vas dobiti neki smisleni odgovor, a ne uvrede na račun Vaših kolega, u neuspelom pokušaju da budete duhoviti. Iz Vašeg odgovora nisam razumela ništa drugo do da ste se u Rovinju „valjali“ po… »

Milioni dinara za prenošenje agencijskih vesti

Cenzolovka 08.12.2018
Na čitave dve strane jučerašnjeg tabloida Srpski telegraf našli su se promotivni tekstovi o hotelu „Putnik“ na Kopaoniku i proizvodima kompanije „TDM“, koji nisu obeleženi kao reklama. Za razliku od tih članaka, prepisanu vest agencije… »

Protest UKS zbog mera Prištine

Vesti online 08.12.2018
Udruženje književnika Srbije (UKS) protestovalo je danas protiv mera vlasti u Prištini da uvede takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i pozvalo "Evropu i svetske intelektualce da se oglase i osude" ovaj postupak čiji je cilj izgladnjivanje… »

Otvoren peti sajam penzionera u Nišu

Jug press 08.12.2018
NIŠ U niškom Oficirskom domu danas je otvoren peti po redu Sajam penzionera . Otvaranju Sajma za penzionere prisustvovali su ministar bez portfelja Milan Krkobabić, član Izvršnog odbora Poštanske štedionice Aleksandar Čortan, član Gradskog veća… »