Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Teretnjaci na Horgošu čekaju pet sati

Dnevnik 08.12.2018
BEOGRAD: Saobraćaj je ove večeri umerenog intenziteta, a svi prioritetni putevi su prohodni bez vanrednih zastoja i prekida, u većini krajeva pada kiša, dok su snežne padavine prognozirane za više planinske predele. Prema poslednjim informacijama… »

Od posledica zaraznih bolesti u toku prošle godine umrla 261 osoba u Srbiji

Dnevnik 08.12.2018
Od zaraznih bolesti tokom prošle godine obolelo je 207.456 osoba na teritoriji Srbije, što je manje u odnosu na prethodnu godinu kada je prijavljeno 267.767 obolelih osoba, a od posledica zaraznih bolesti u 2017. godini umrla je 261 osoba, sa stopom… »

Upozorenje za vozače: Kiša, posle podne i sneg

Večernje novosti 08.12.2018
Kiša, koja je najavljena za današnji dan, već je zahvatila puteve širom Vojvodine, dok se u ostalim krajevima očekuje u toku popodneva, a snežne padavine prognozirane su za više planinske predele, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Kiša, koja je… »

"Novinari bez granica": Poljska da prekine maltretiranje i zastrašivanje nezavisnih novinara

Blic 07.12.2018
Vodeća grupa za slobodu medija "Novinari bez granica" pozvala je poljske vlasti da prestanu sa maltretiranjem i pokušajima zastrašivanja nezavisnih novinara, usled niza incidenata koji su izazvali zabrinutost u vezi sa slobodom medija. Napade na… »

Kevin nas nasamario, nema ni para ni knjige: Britanac oduševio Srbe idejom da napiše knjigu o Srbiji, za to uzeo 8.000 funti…

Kurir 08.12.2018
Prvo nas je oduševio i podigao na noge, a onda surovo razočarao. Prepešačio je 900 kilometara kroz Srbiju, koristio bogato gostoprimstvo srpskih domaćina i primetio da je Srbija neshvaćena zemlja. To je hteo da ispravi i obećao je da će napisati… »

Figaro o napadima na Danas: Atmosfera u Srbiji kao Miloševićeve devedesete

Danas 08.12.2018
Francuski Figaro o napadima vlasti na list Danas Lov na „izdajnike naroda“ poprima novu dimenziju u Srbiji, gde je ovladala atmosfera koja podseća na ’90-e godine, kada je aktuelni predsednik (Aleksandar) Vučić bio ministar informisanja kod… »

"Srbi su nas pobedili": Albanski guslar ne može da zaustavi suze u emisiji posle odluke UNESCO o pevanju uz gusle (video)

Blic 08.12.2018
Na starog lautara Jonuza Delaja emotivno je uticala odluka da se gusle, ili lauta kako je Albanci nazivaju, registruje na listi UNESCO kao nacionalno bogatstvo Srbije. To ga je toliko pogodilo, da suze nije mogao da zaustavi. On je kazao da je lauta je… »

Varljivi decembar 2018! Preokret za preokretom! Od sutra toplije, a onda nas čeka pravi zimski šok!

Kurir 08.12.2018
Posle hladne i tmurne subote, sutra nas očekuje pravi mali preokret. Međutim, biće kratkotrajan. Kako su najavili meteorolozi, u toku sutrašnjeg dana doći će do razvedravanja u većini predela u Srbiji, a uprkos prohladnom i maglovitnom jutru… »

Kako izgleda kontrola GMO u Srbiji i imamo li razloga za brigu?

Danas 08.12.2018
Zbog slabe kontrole na granici, u Srbiju ulazi neoznačena hrana sa genetski modifikovanim organizmima, kažu protivnici GMO i dodaju da ih brine i to što je multinacionalna kompanija uzela prevlast na domaćem tržištu semena od nacionalnih instituta… »

Spasavanje iz snažne oluje: Britanki koja na jedrilici učestvovala u trci oko sveta pomogao teretni brod

Blic 08.12.2018
Teretni brod spasao je iz snažne oluje u Južnom okeanu Britanku Suzi Gudal koja je plovila sama jedrilicom učestvujući u trci oko sveta. Žena moreplovac oglasila se kratkom porukom na Tviteru: "Na brodu" ubrzo nakon što je brod Tian Fu stigao do… »