Društvo arhiva vesti 08.12.2018

"Pištaljke, bubnjevi, transparenti...": U Beogradu održan protest "Stop krvavim košuljama"

Nedeljnik 08.12.2018
Posle okupljanja građana na platou ispred Filozofskog fakulteta i govora glumca Branislava Trifunovića, kolona se uputila prema Narodnoj skupštini i RTS-u, pa kroz Svetogorsku ulicu do tržnog centra "Staklenac" Miting pod nazivom „Stop krvavim… »

Besplatni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama

Studio B 08.12.2018
U Beogradu, Novom Sadu i Nišu besplatni preventivni pregledi u vojnomedicinskim ustanovama. Ministar Vulin: Vojska je tu da pomogne. Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji je danas posetio Vojnomedicinski centar Karaburma (VMC) u Beogradu… »

Da li je BiH dobila sa Zapada „mafijašku ponudu“ — onu koja se ne odbija? (video)

Sputnik 08.12.2018
Da NATO nakon Crne Gore i po svoj prilici Makedonije, u svom sastavu želi i Bosnu i Hercegovinu jasno ukazuje poslednji sastanak ministara spoljnih poslova zemalja-članica Alijanse i ponuda data toj zemlji za aktiviranje Akcionog plana za članstvo… »

Naslovne: "Ko štiti Boška", Kusturica bez dlake na jeziku

B92 08.12.2018
Emir Kusturica, Ramuš Haradinaj, protesti u Francuskoj samo su neke od tema kojima se bavi dnevna štampa od nedelje. “Novosti“ pišu o srpskoj robi na Kosovu i Metohiji. “Blic“ na naslovnoj strani ima Emira Kusturicu – “bez dlake na… »

„Hlađenje” srca pomaže u lečenju aritmije

Politika 08.12.2018
Novi metod, primenjen ovih dana u Institutu „Dedinje”, bezbedan je za pacijenta i pomaže da se uspostavi normalan srčani rad. U Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” kod troje pacijenata urađene su savremene intervencije lečenja… »

Obilježavanje teritorije: U Crnoj Gori niču spomenici Skenderbegu

Sputnik 08.12.2018
U centru crnogorske opštine Tuzi uskoro će biti postavljen spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu, a plan je da sličan spomenik dobiju i druge opštine sa većinskim albanskim stanovništvom. Skenderberg svakako zaslužuje spomenik zbog svoje borbe… »

Vandali polomili drvored lipa VIDEO

B92 08.12.2018
U Kuršumliji je nemoguće formirati drvorede zelene površine ukrasnim biljem. Komunalno sadi, vandali vade i lome sve posađeno u gradu, stabla, cveće, tuje, zimzeleno bilje. Protekle noći polomljen je ceo drvored lipa na prilazu gradu, a pre toga u… »

Albanci i Hrvati hoće da otmu gusle Srbima! Boli ih istina! Stručnjaci tvrde: Svi oni koji imaju ovaj instrument u…

Kurir 08.12.2018
Pošto je Unesko krajem novembra na svoju listu stavio gusle kao deo srpske kulturne baštine, susedne zemlje su se pobunile i traže da se dokaže kome instrument pripada. Gusle su srpski instrument, a svi oni koji tvrde da je albanski, hrvatski i… »

Užasavajući rezultati istraživanja! Roditelji, obratite pažnju, pogledajte da li je vaše dete patološki kockar

Srbija danas 08.12.2018
Svaki treći učenik ide u kladionicu, a navučeni su i na sportsko klađenje, rulet, slot-aparate, poker i blek-džek. Čak 14 odsto njih u svet kocke uveli su roditelji! Svaki treći učenik osnovne i srednje škole u Srbiji redovno igra kladionicu, a… »

Seosko imanje sa kućom od 100 kvadrata niko neće da kupi: Košta svega 6.000 eura, a razlog za to je pretužan!

Srbija danas 08.12.2018
U zamenu za domaćinstva, nude se i mali stanovi od dvadesetak kvadrata. Kod Šapca se nalazi seosko imanje sa kućom od 100 m2, hektarom okućnice i pomoćnim zgradama koja se može kupiti za svega 6.000 evra, međutim kupaca nigde na vidiku. Prodavci… »