Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Sever: Prava radnika i penzionera branit ćemo i referendumom

Al Jazeera 08.12.2018
Građani Hrvatske proteste ne osjećaju kao svoje, a pri tome prigovaraju da sindikati nisu dovoljno efikasni, kaže predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata. Bez obzira na protivljenje oporbe, sindikata, ali i dobrog dijela javnosti, Hrvatski sabor… »

“Izvođači su bili nacrtani” Tender oko dočeka Nove godine na trgu u Nišu uzburkao javnost

Blic 08.12.2018
Željko Vasić i „Leksington bend“ zabavljaće Nišlije na dočeku Nove godine na Trgu kralja Milana u centru Niša, potvrdio je za „Blic“ direktor Niškog kulturnog centra Srđan Savić.Oni su izabrani na tenderu na koji se javila jedino agencija… »

Hotel u Švajcarskoj pokrenuo bizarnu ideju za Instagram zavisnike: Oni će vaš profil učiniti viralnim, a vi treba da…

Blic 08.12.2018
Hotel Ibis u Švajcarskoj, svojim gostima je u ponudu uvrstio i jednu pomalo neobičnu uslugu, a to je neka vrsta ličnog komjuniti menadžera kada su u pitanju društvene mreže, tačnije, Instagram. Kako se navodi, ova usluga je za sada dostupna u… »

Građani odlučuju o trošenju opštinskih para

RTS 08.12.2018
Rok da opštine i gradovi usvoje lokalne budžete za 2019. je 25. decembar. Ove godine imaju više posla jer o tome za koje investicije će trošiti novac moraju da pitaju građane. Izmenama Zakona o lokalnoj samoupravi propisana je obaveza sprovođenja… »

Fabrička hala kao učionica

RTS 08.12.2018
Valjaonica aluminijuma "Impol Seval", Valjaonica bakra Sevojno i Tehnička škola u Užicu, pre dve godine su zasnovale jedinstven koncept obrazovanja. Đaci se školuju uz veći fond časova praktične nastave, dodeljuju se stipendije za najbolje… »

PATRIOTSKI SAVEZ BOŠNJAKA OSUJETIO JE ZUKORLIĆEV POKUŠAJ DA OSPORI LEGITIMITET I LEGALITET VIJEĆA

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće održalo je danas nastavak prve sjednice na kojoj je potvrđen izbor predsjednika Vijeća i na kojoj su izabrani potpredsjednici Vijeća i predsjednik, potpredsjednik i članovi Izvršnog odbora Vijeća. Odluka o… »

Pradeda, izvini zbog Makrona!

Večernje novosti 08.12.2018
Andreja Kotarac, regionalni francuski poslanik, objavio dirljivo pismo u tribini pariskog "Figaroa": Naš predsednik je bio okružen predstavnicima nekadašnjih neprijatelja, Srbiju nisam našao. KAKVO je samo bilo moje nestrpljenje, moj pradeda, da ti… »

Dani slovenačkog filma u pet gradova u Srbiji

Blic 08.12.2018
Dani slovenačkog filma u organizaciji Društva Slovenaca "Sava" iz Beograda, ove godine se održavaju četvrti put u pet gradova u Srbiji: Beogradu, Pančevu, Novom Sadu, Vršcu i Nišu. Manifestacija će srpskom gledalištu otvoriti pogled ka temama i… »

Nova metodologija nametanja priznanja nezavisnosti Kosova

Politika 08.12.2018
Sve što se aktuelno događa sa Kosovom i Metohijom i u vezi s njim poslednjih dana bez sumnje ima cilj da faktički promoviše nezavisno „Kosovo”. Naime, desetogodišnja nastojanja da se kosovska državnost i de jure i defakto potvrdi nisu urodila… »

Stefanović: Neumorno radimo da bi svi građani bili bezbedni!

Alo 08.12.2018
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji borave u poseti Beogradu, i decom stradalih pripadnika… »