Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Šarčević obišao radove u osnovnoj školi u Velikom Gradištu

Danas 08.12.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas radove na novom objektu Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu i Srednju školu „Milije Vasić“ u Velikom Gradištu, navodi se u saopštenju. Kako se… »

Heder Nojert: Trampova izabranica sa Fox televizije

Danas 08.12.2018
Ličnost Danas Portparolka Stejt departmenta Heder Nojert kandidatkinja je američkog lidera Donalda Trampa za naslednicu Niki Hejli na mesto američkog ambasadora u UN, dužnost koju će obavljati do kraja godine. U svom stilu, Tramp je tvitom obavestio… »

Srbi su nas pobedili: Albanski guslar zaplakao u emisiji posle odluke UNESKO o pevanju uz gusle (video)

Pravda 08.12.2018
Na starog lautara Jonuza Delaja emotivno je uticala odluka da se gusle, ili lauta kako je Albanci nazivaju, registruje na listi UNESKO kao nacionalno bogatstvo Srbije. To ga je toliko pogodilo, da suze nije mogao da zaustavi. On je kazao da je lauta je… »

Novosti: Mladić dolazi u Srbiju, Srbija dala garancije

Pravda 08.12.2018
General Ratko Mladić zatražiće od Mehanizma u Hagu da ga pusti na četiri dana da bi obišao grob majke i nedavno preminulog bratanca u Kalinoviku, kao i ćerke u Beogradu, pišu beogradske "Večernje novosti". "Večernje" navode da je Vlada Srbije… »

Deca u vrtlogu medijskog senzacionalizma

Danas 08.12.2018
Senzacionalizam, tabloidizacija i neodgovornost nisu novina za srpsko medijsko tržište. Međutim, sve češće i sve intenzivnije dominiraju i prilikom izveštavanja o deci koja neretko postaju žrtve ne samo nasilnika, već i samih medija. Medijsko… »

SLS : Predsednika SLS Slobodana Petrovića srpska policija zadržala 4,5 sati na Merdaru

Jug press 08.12.2018
GRAČANICA Narodni poslanik Skupštine Kosova i predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović zadržan je danas četiri i po sata na prelazu Merdare od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, saopštila je večeras… »

Bio je najuspešniji premijer Jugoslavije u istoriji, podigao ekonomiju na neslućen nivo, ali je imao mračnog partnera

Blic 08.12.2018
Milan Stojadinović je po rezultatima ubedljivo najbolji premijer i ministar finansija u istoriji Jugoslavije. Pa ipak, njegovi dobri odnosi sa Hitlerom i Musolinijem daju povod mnogima da ga kritikuju...… »

Izabrano novo rukovodstvo BNV-a

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće je na današnjoj sednici dobilo četiri potpredsednika, imenovano je i novo rukovodstvo Izvršnog odbora. Izabrani, u skladu sa zakonom će te funkcije obaljvljati naredne četiri godine koliko traje mandat ovog nacionalnog… »

Na Koridoru 10 aktivni radovi na pet kosina, petlja Predajene uskoro gotova

Blic 08.12.2018
"U Grdeličkoj klisuri na Koridoru 10 aktivni su radovi na pet kosina i opremanje tunela „Predejane“ i „Manajle“", izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica prilikom obilaska… »

"Kralj Petar je prenoćio u Beloj kući, u Linkolnovoj sobi..."

Nedeljnik 08.12.2018
Dvadeset petog juna govorio je pred Kongresom SAD, kao najmlađi šef države u istoriji. Godine 1942, predsednik SAD Frenklin Ruzvelt pozvao je kralja Petra Drugog od Jugoslavije u SAD kao gosta američke vlade. Državna poseta SAD počela je 21. juna i… »