Politika arhiva vesti 24.01.2019

Mustafa: Takse donele pobedu Srbiji, Haradinajeva vlada odgovorna

Večernje novosti 24.01.2019
Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa smatra da su takse koje je uvela kosovska vlada Srbiji donele svojevrsnu pobedu kada je reč o nastavku dijaloga. Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova… »

Mali na čelu Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Vlada Srbije odlučila je da se formira Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije, čiji je cilj usklađivanje rada organa državne uprave i usmeravanje aktivnosti koje se odnose na pripremu, reviziju i implementaciju Nacionalnog programa… »

Drugi protest "Jedan od pet miliona" sutra u Novom Sadu

Radio 021 24.01.2019
Drugi protest građana pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održaće se u petak, 25. januara u Novom Sadu, nakon što su građani pre nedelju dana u velikom broju zajednički šetali ulicama. Protesti se šire Srbijom i sve veći… »

Posebna sednica Skupštine Srbije u ponedeljak, obraća se Borut Pahor

Danas 24.01.2019
Posebna sednica Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 28. januar u 13.15 kada će se poslanicima obratiti predsednik Slovenije Borut Pahor. Pahor dolazi u zvaničnu dvodnevnu posetu Srbiji, 28. januara. Domaćin Pahoru će biti predsednik Srbije… »

Izgledi za prijem Kosova u Unesko manji nego 2017.

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Izgledi takozvane države Kosovo za prijem u Unesko u ovom trenutku bili bi manji nego 2017. godine kada su u poslednji čas povukli svoj zahtev, smatra bivši ambasador Srbije pri ovoj agenciji UN za obrazovanje, nauku i kulturu Darko… »

Crkva „Putinka“ nema dozvolu za gradnju, ali ima podršku države

Danas 24.01.2019
Loši uslovi života bili motiv stanovnika da iniciraju gradnju Hrama Iz budžeta Srbije izdvojeno je oko dva miliona dinara (oko 16.800 evra) za izgradnju takozvane Putinove crkve (Hrama „Blage Marije“), u ruskom stilu u Sremskim Karlovcima, 79 km… »

Metoda čišćenja Mari Kondo ima poklonike i u Srbiji

Radio 021 24.01.2019
U slučaju da ste razvrstali stvari koje posedujete u skladu sa savetima japanskog gurua za čišćenje Mari Kondo, evo šta možete da uradite s nepotrebnom garderobom. Gary Gershoff/Getty Images Reklame su nas učile da kupujemo nove i moderne stvari… »

Žigmanov: Srpsko-hrvatski odnosi na "mrtvoj tački"

RTV 24.01.2019
SUBOTICA - Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov rekao je danas da su hrvatsko-srpski odnosi "na mrtvoj tački" i da je "ovo razdoblje stagnacije". On je pre dva dana boravio u Zagrebu, gde je razgovarao sa… »

Marinika Tepić: Verujem da će doći do saglasja organizatora protesta i opozicije

Danas 24.01.2019
Samostalna poslanica Marinika Tepić izjavila je da veruje da će doći do saglasja opozicije i organizatora protesta kao i da su dobro čuli zahteve koje je izneo jedan od organizatora protesta glumac Branislav Trifunović. Ona je za NIN rekla da su… »

Intervju Predrag Voštinić: Ljudima su preko potrebne pobede

Novi magazin 24.01.2019
Predrag Voštinić je jedno od najpoznatijih lica Pokreta Lokalni front u Kraljevu, koji već godinama animira sugrađane da se pokrenu i utiču na sopstvenu sudbinu, počev od sitnih svakodnevnih stvari do pronalaska modela stabilnog društvenog razvoja… »