Politika arhiva vesti 24.01.2019

Kosovski tužilac za Insajder: Po našem zahtevu izdat nalog za hapšenje Milana Radoičića

Insajder 24.01.2019
Kosovski tužilac Sile Hodža je izjavio za Insajder da je po zahtevu Specijalnom tužilaštvu Kosova Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića. Radoičić se nalazi u bekstvu od novembra, a… »

Martinović o vređanju Aleksandre Jerkov: Ne računa se, nije rečeno za mikrofonom

Morava info 24.01.2019
Sedam opozicionih poslanika kažnjeno je sa ukupno 70.000 dinara zbog opomena koje su dobili na četvrtoj sednici Skupstine Srbije. Kažnjeni su dva puta sa po 10 odsto plate poslanik DS-a Balša Božović i poslanik Dveri Boško Obradović. Po jedna… »

Sramota u marketu: Srpske „Noblice“ predstavili kao kosovski proizvod

Sputnik 24.01.2019
Jedan kosovski market predstavio je srpske „Noblice“ kao kosovski proizvod. Izvor „Kalčo“ je poslao fotografije koje su deo dokaza Ministarstva trgovine. Tokom inspekcije u marketu u Prištini, inspektor je našao zastave Kosova u blizini markice… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Sputnik 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će, kada uđe na Kosovo, Milana Radoičića uhapsiti… »

Izazov 10 godina ruši internet, ali ništa još niste videli. Jorgovanka i Zorana su pobedile

Blic 24.01.2019
Takozvani #10yearchalleng, odnosno izazov koji odnedavno kruži na društvenim mrežama podrazumeva da korisnici objave dve svoje fotografije: aktuelnu i od pre 10 godina. Sam izazov dobio je mnogo modulacija, te, nakon što su se holivudske zvezde… »

Takse koje je uvela Priština donele pobedu Srbiji!

Alo 24.01.2019
Mislili su da će time učiniti nešto dobor po njih, a ustvari sami su sebi uskočili u stomak. Lider najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova (DSK), Isa Mustafa smatra da su takse koje je uvela kosovska vlada Srbiji donele svojevrsnu pobedu… »

Marković reaguje na tvit Đorđa Višekrune

Studio B 24.01.2019
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Aleksandar Marković oštro je danas osudio uvrede koje je na Tviteru predsednici beogradske opštine Savski venac Ireni Vujović uputio Đorđe Višekruna, „plaćenika“ lidera opozicionog Saveza za Srbiju Dragana… »

Kuburović: Izmene zakona u delu o kaznenoj politici u narednih mesec dana

Insajder 24.01.2019
Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas će izmene Krivičnog zakonika biti "obilne", kao i da će u narednih mesec dana biti izmenjeni i dopunjeni zakoni koji će pratiti te promene u kaznenoj politici, koja će biti stroža. Danas je održan… »

Treći građanski protest u subotu u Gornjem Milanovcu

Beta 24.01.2019
Na trećem gradjanskom protestu u Gornjem Milanovcu u subotu u 18 sati na gradskom trgu gradjanima će se obratiti novinar Srdjan Škoro, a okupljeni će zatim prošetati gradskim ulicama. Gradjanskom protestu pod parolom Jedan od pet miliona, u znak… »

Prva reakcija Srbije na inicijativu SDA da se ukine ime Republike Srpske

Sputnik 24.01.2019
Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni odgovoran potez, poručio je danas iz Davosa predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da je već razgovarao o tome sa Miloradom Dodikom. „Ne želim da se mešam u… »