Politika arhiva vesti 24.01.2019

Šarčević: Smene direktora početkom drugog polugodišta

Novi magazin 24.01.2019
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je da će pojedini direktori škola koji su počinili teže prekršaje biti smenjeni početkom drugog polugodišta, dok će za lakše prekršaje dobiti samo opomenu. "Odbio sam da potpišem imenovanje dva… »

Tači: Dugujemo mirovni sporazum novim generacijama

RTS 24.01.2019
Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je da mladim generacijama duguje mirovni sporazum sa Beogradom i dodao da "ne treba da zaboravimo prošlost, nego treba da mislimo na budućnost". "Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u pravom smeru, da… »

Obeleženo 140 godina srpsko-bugarskih diplomatskih odnosa

RTS 24.01.2019
Svečanim prijemom i koncertom svetski poznatog hora Angelite, u Bugarskoj ambasadi u Beogradu obeleženo je 140 godina diplomatskih odnosa Srbije i Bugarske. Iako je prošlo više od 1.000 godina odnosa između srpske i bugarske državnosti, istorija nas… »

Tači: Dugujemo mirovni sporazum novim generacijama

RTV 24.01.2019
PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je danas da mladim generacijama duguje mirovni sporazum sa Srbijom i dodao da "ne treba da zaboravimo prošlost, nego treba da mislimo na budućnost". "Gledam s nadom i optimizmom da će stvari ići u… »

I profesori većine ostalih fakulteta podržali građanske proteste

Insajder 24.01.2019
Još 144 profesora i nastavnika univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu podržalo je danas građanske proteste, koji se održavaju nedeljama u mnogim gradovima zemlje. U proglasu, koji je preneo Danas, navodi se da potpisnici aktuelne… »

Stefanović: Nije neophodno da predvodimo kolonu

Beta 24.01.2019
Lider Levice Srbije Borko Stefanović izjavio je da nije neophodno da opozicija predvodi kolonu na protestima, iako Savez za Srbiju "svom snagom" podržava okupljanje i šetnju gradjana. "Grudva iz Kruševca postala je lavina i neka lice protesta budu… »

Beogradske elektrane: Sistem daljinskog grejanja spreman za loše vreme

Novi magazin 24.01.2019
Sistem dаljinskog grejаnjа spremаn je zа nаstupаjuće nepovoljne vremenske prilike, saopštilo je večeras jаvno komunаlno preduzeće "Beogrаdske elektrаne". Kako se u saopštenju dodaje sve terenske i ekipe zа hitne intervencije su u… »

Vučić s potpredsednikom Al Dahre: Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate

Insajder 24.01.2019
Očekujem da PKB postiže sve bolje rezultate u godinama pred nama i zadovoljni smo, kako budućim planovima, tako i mogućnostima za dalju saradnju, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s potpredsednikom kompanije Al Dahra Al… »

Ateisti Srbije: Uhapsiti nadrilekara Petrovića, zaustaviti šarlatane

Novi magazin 24.01.2019
Udruženje građana Ateisti Srbije zatražili su večeras od nadležnih državnih organa da uhapse nadrilekara Miroljuba Petrovića, ali i da zaustave, odnosno preveniraju ovakve i slične pojave dok su još u začetku. "Godinama unazad, sa TV ekrana i iz… »

Oglasila se Irena Vujović! Posle njenih reči svako normalan će se zapitati samo jedno!

Alo 24.01.2019
Predsednica beogradske opštine Savski venac i predsednica Saveta za rodnu ravnopravsnost Grada Beograda Irena Vujović pozvala je danas sve institucije koje nisu do sada osudile vređanje žena da to učine. - Videli ste u prethodnih nekoliko dana da su… »