Politika arhiva vesti 24.01.2019

Analitičar Fuere: Puno toga će zavisiti od ishoda izbora za evropski Parlament

Danas 24.01.2019
Ključno pitanje da li evropski lideri imati dovoljno hrabrosti da ostanu posvećeni integraciji Zapadnog Balkana Analitičar Ervan Fuere (Erwan Fouéré) iz briselskog Centra za studije evropskih politika (CEPS) između ostalog ocenio je će nakon… »

Arifi: Ukinućemo takse dve nedelje nakon što Beograd prizna Kosovo

Blic 24.01.2019
Avni Arifi, šef kabineta kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, poručio je ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću da će Priština ukinuti takse na proizvode iz centralne Srbije "dve nedelje nakon što Srbija prizna nezavisno Kosovo", prenosi danas… »

Vučić: Zamislite Merkelovu koja dojavljuje „Kohi“

Sputnik 24.01.2019
„Zamislite Merkel koja dojavljuje ‘Kohi’ šta je sa mnom razgovarala“, uzvratio je predsednik Aleksandar Vučić na pitanje novinara kako komentariše pisanje prištinske „Koha ditore“ da mu je kancelarka na sastanku u Davosu poručila da nema… »

Siniša Mali o uvredama upućenim ireni Vujović: Opozicija ne prašta uspeh žena

Kurir 24.01.2019
BEOGRAD - Član Predsedništva SNS Siniša Mali najoštrije je danas osudio uvrede koje je na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović izneo saradnik Dragana Đilasa, Đorđe Višekruna. Mali je naveo da je Vujović sposobna i časna mlada… »

Mali: Uspeh žena opozicija ne prašta!

Alo 24.01.2019
Član Predsedništva SNS Siniša Mali najoštrije je danas osudio uvrede koje je na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović izneo saradnik Dragana Ðilasa, Ðorđe Višekruna. Mali je naveo da je Vujović sposobna i časna mlada žena… »

Murić: Pružimo otpor necivilizacijskom ponašanju Zikorlića i Šešelja

RTV Novi Pazar 24.01.2019
”Najoštrije osuđujemo orkestriranu kampanju protiv našeg koalicionog partnera, ministra Rasima Ljajića, koju vodi Muamer Zukorlić u saradnji sa ratnim zločincem Vojislavom Šešeljem”, rekao je predsednik Stranke za Sandžak Fevzija Murić. On… »

Lica i naličja pljačkaške politike

Vreme 24.01.2019
Povodom teksta "Režimska internacionala" Filipa Švarma. Povodom teksta "Režimska internacionala" Filipa Švarma Mladi ljudi u Srbiji koji protestuju protiv vlasti danas se razvrstavaju u dve grupacije – podobne i nepodobne. Šta je to što prve… »

Han: Imam predlog. Čekam odgovor Vučića i Tačija

Sputnik 24.01.2019
Podneo sam predlog prema kojem bismo se zajedno pozabavili svim relevantnim trgovinskim pitanjima koja se tiču Srbije i Kosova, spreman sam da predvodim takav razgovor, kaže komesar EU Johanes Han i dodaje da očekuje pozitivan odgovor predsednika… »

Han o BG i PR: Ranije bi uzeli oružje, sad telefon

B92 24.01.2019
Komesar EU Johanes Han kaže da je "odnos Srbije i Kosova napredovao". On je dodao da je bilo događaja u proteklih nekoliko nedelja koji su u prošlosti dovodili do toga da bi i jedni i drugi posegnuli za oružjem. "Danas predsednici tih država posežu… »

Gojkovićeva osudila uvrede na račun Irene Vujović: Ovo je nova potvrda politike nasilja prema ženama koju zagovara Savez za…

Kurir 24.01.2019
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković osudila je danas uvrede na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović i pozvala sve u društvu da ne ćute na neprihvatljive stavove prema ženama. "Najoštrije osuđujem prostačke i mizogene… »