Politika arhiva vesti 24.01.2019

Zagađenje vazduha na Balkanu: Valjevo do Pekinga

BBC News 24.01.2019
Društvene mreže na Balkanu preplavljene su informacijama o velikoj zagađenosti vazduha u ovom delu Evrope. „Gradovi u Srbiji zagađeniji od Pekinga". „U Makedoniji produžen školski raspust zbog zagađenosti vazduha". „Sarajevo najzagađeniji… »

NUNS osudio ponašanje pojedinih funkcionera

RTS 24.01.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije i Nezavisno društvo novinara Vojvodine osudilo je nove slučajeve bahatog ophođenja državnih funkcionera prema novinarima i nastavak pritiska vlasti na medije. U saopštenju se podseća da je generalni sekretar… »

Veselji: Taksa neće biti ukinuta

Danas 24.01.2019
Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji izjavio je da taksa od 100 odsto na robu iz Srbije neće biti ukinuta, sve dok Beograd ne okonča akciju protiv kosovske državnosti, navode danas prištinski mediji. Veselji… »

Hodža očekuje još poziva za saslušanja u Specijalnom tužilaštvu

RTV 24.01.2019
PRIŠTINA - Reze Hodža, iz Kosovskog demokratskog instituta, grupe za pravne i političke studije, očekuje da će Specijalizovano tužilaštvo u Hagu uskoro poslati još poziva bivšim pripadnicima tzv. OVK za saslušanje o okolnostima pod kojima su… »

Mihajlović: Opozicija napadima nadoknađuje nedostatak ideja

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Opozicija u Srbiji pokušava napadima da nadoknadi nedostatak programa i ideja, izjavila je danas potpredsednica Vlade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović i ocenila da primitivizam i nazivanje drugih pogrdnim imenima nisu nešto što nekog… »

Zemun Polje bez grejanja zbog kvara na toplovodu

Novi magazin 24.01.2019
Građani u Zemun Polju, u Beogradu, su danas ostali bez grejanja zbog popravke kvara na magistralnom toplovodu, saopštile su Beogradske elektrane. Kvar je na delu toplovodne mreže kotlarnice "Elektronska industrija". Sve ekipe za hitne intervencije su… »

Bivši američki ambasador upozorava: Situacija oko Kosova ide u opasnom smeru

Pravda 24.01.2019
Bivši američki amabasador u Srbiji Vilijam Montgomeri ocenjuje da se u ovom trenutku stvari na Kosovu i oko Kosova odvijaju u opasnom smeru. "Nadam se da grešim, ali krajnje sam pesimističan u vezi sa situacijom oko Kosova", kaže Montgomeri za Tanjug… »

Niš čeka Železnicu, Železnica Niš, a cisterne su još tu

B92 24.01.2019
Evakuacija meštana Jasenovika kraj Niša zbog uklanjanja cisterni sa amonijakom odložena je do daljeg odlukom gradskog Štaba za vanredne situacije. Bratimir Vasiljević, predsednik gradske opštine Pantelej na čijoj teritoriji se nalazi Jasenovik… »

Suđenja ubicama dece završavaće se najduže za godinu?

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Ubicama dece, ali i svim drugim optuženim sudiće se dan za danom tako da će svaki postupak biti završen najduže za godinu dana, piše Blic. Naime, prema saznanjima Blica, a koji se poziva na neimenovani izvor, Ministarstvo pravde planira da… »

Sneg doveo do brojnih problema u gradskom saobraćaju u Beogradu

N1 Info 24.01.2019
Sneg koji je jutros padao u Beogradu pravio je velike probleme u gradskom saobraćaju, a saobraćaj od Banovog brda ka Žarkovu bio je u prekidu više od pola sata, rečeno je agenciji Beta u Sekretarijatu za saobraćaj Beograda. Izvor: N1 Autobus… »