Politika arhiva vesti 24.01.2019

Kao kod Orvela: U EU se rađa „ministarstvo istine“ upereno protiv Rusije i Kine

Sputnik 24.01.2019
Rezolucija Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta o sprečavanju neprijateljske propagande trećih strana u EU, uz strogu osudu „agresivnih akcija Rusije, Kine, Irana i Severne Koreje usmerenih na potkopavanje principa evropske demokratije“… »

Vladimir marinković: Savez za Srbiju i njegovi saradnici su prevazišli sami sebe

Kurir 24.01.2019
"Posle niza mizoginih ispada i pritisaka na žene koje imaju drugačiji stav i mišljenje danas smo imali priliku da vidimo vrhunac brutalnosti u ophođenju prema ženi i političkom protivniku. Danas je na meti Irena Vujović, predsednica opstine Savski… »

Brojni susreti predsednika Vučića na Svetskom ekonomskom forumu (foto)

Alo 24.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Davosu sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom i nemačkim diplomatom Volfgangom Išingerom. Ovo su samo jedni od mnogobrojnih sastanaka koje je Vučić imao na svetskom ekonomskom forumu… »

Vesić: U 2018. nijedno dete u Beogradu nije stradalo u saobraćaju

Alo 24.01.2019
U okviru manifestacije "Bezbednost dece u saobraćaju", za prvake je održano edukativno predavanje o ponašanju u saobraćaju. Tokom 2018. godine u saobraćajnim nesrećama na teritoriji grada Beograda nije stradalo nijedno dete, izjavio je danas zamenik… »

Mirković: Umesto ideja i rezultata SzS samo vređa

Studio B 24.01.2019
Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini Beograda izrazio je ogorčenje zbog uvreda koje iznose predstavnici Saveza za Srbiju na račun svake žene koja misli drugačije nego Đilas ili Jeremić. Taj program, kako navodi u… »

Mali: Uspeh žena opozicija ne prašta

Studio B 24.01.2019
Član Predsedništva SNS Siniša Mali najoštrije je danas osudio uvrede koje je na račun predsednice opštine Savski venac Irene Vujović izneo saradnik Dragana Ðilasa, Ðorđe Višekruna. Mali je naveo da je Vujović sposobna i časna mlada žena… »

Inicijativa „Ne damo niški aerodrom”: Još nije bilo obećanih ulaganja države u aerodrom

Insajder 24.01.2019
Uprkos obećanjima predstavnika vlasti da će ulaganja u niški aerodrom „Konstantin Veliki” biti nastavljena i nakon što ga je grad predao na upravljanje državi, to se do danas nije desilo. Na tu činjenicu upozorava i Inicijativa „Ne damo niški… »

UNS: REM ukinuo obavezu kablovskih operatora da prenose Prvu, O2, Hepi i Pink

Insajder 24.01.2019
Odlukom Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) ukinuta je obaveza kablovskih operatora da prenose programe televizija sa nacionalnom frekvencijom - Prva, O2, Hepi i Pink, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako se navodi u… »

Tužilaštvo traži maksimalne kazne: Ćuruvija ubijen u borbi za obnovu demokratije

Insajder 24.01.2019
Gotovo dve decenije nakon ubistva novinara Slavka Ćuruvije, suđenje je pri kraju, a Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je danas Sudu da na maksimalne kazne, od 40 godina zatvora, osudi četvoricu bivših pripadnika Državne bezbednosti… »

Han: Imam predlog i spreman sam da predvodim razgovor Vučića i Tačija o taksama

Insajder 24.01.2019
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas za zagrebački N1 da ima predlog za rešenje svih trgovinskih pitanja Srbije i Kosova i da je spreman da taj razgovor predvodi. Sa tim je kako kaže upoznao i predsednike Srbije i Kosova od kojih u narednih… »