Politika arhiva vesti 24.01.2019

Martinović o kaznama poslanicima: „Ustaška ku*va“ se ne računa

Danas 24.01.2019
Sedam opozicionih poslanika kažnjeno je sa ukupno 70.000 dinara zbog opomena koje su dobijali na četvrtoj sednici Skupstine Srbije. Predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović na pitanje kako je moguće da se novčane kazne izriču… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Vesti online 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, prenose prištinski mediji. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će, kada uđe na Kosovo, Milana Radoičića uhapsiti… »

Akademik Kostić upozorava da je Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

Politika 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni… »

Erdogan u junu u Srbiji, planira se otvaranje turske škole u Beogradu

Nova ekonomija 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič. On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Šarčević je na sastanku… »

Jeremić: Srbija je korumpirana autokratija, situacija bi mogla da se otrgne kontroli

Novi magazin 24.01.2019
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da Srbija više nije demokratska država, nego "korumpirana autokratija" u kojoj je predsednik Republike Aleksandar Vučić prigrabio sve poluge moći dok u potpunoj tajnosti pregovara o precrtavanju… »

"Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom"

B92 24.01.2019
Priština -- Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje takse na srpsku robu. Beriša… »

Haradinaj poklekao: Kosovski premijer se zaigrao sa taksama i otkačio Ameriku. Sada već menja ploču

Blic 24.01.2019
Preokret na pomolu? Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pre dva dana decidno utvrdio da takse ka Srbiji neće biti ukinute, njegov šef kabineta Avni Arifi juče je najavio da bi one ipak mogle da budu suspendovane. "Blic" je juče objavio da je… »

Stranke iz RS: Inicijativa SDA udar na Ustav i Dejton

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - U Banjaluci je danas održan sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika s predsednicima parlamentarnih političkih stranaka iz Republike Srpske posle kojeg je saopšteno da je najava inicijative Stranke demokratske akcije (SDA)… »

Brnabić i Hočevar o vraćanju imovine Katoličkoj crkvi

Večernje novosti 24.01.2019
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s beogradskim nadbiskupom i mitropolitom Stanislavom Hočevarom o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije. Predsednica Vlade Republike… »

Organizatori protesta u Novom Sadu: Izlazimo sutra na ulice uprkos opstrukcijama režima

Novi magazin 24.01.2019
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra "bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih građana… »