Politika arhiva vesti 24.01.2019

Veće plate za poslanike i predsednika Republike

Politika 24.01.2019
Administrativni odbor Skupštine Srbije danas je doneo odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Republike, narodne poslanike i imenovana lica u službi predsednika Republike i službi Narodne skupštine. Predsednik odbora… »

Sud u Prištini izdao nalog za hapšenje Milana Radoičića

Beta 24.01.2019
Osnovni sud u Prištini izdao je nalog za hapšenje Milana Radoičića, jednog od osumnjičenih u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, javila je Radio televizija Srbije pozivajući se na prištinske medije. Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će Milan… »

Akademik Kostić upozorava da je Srbija podeljeno društvo, ako se ventil komunikacije ne uspostavi moguć obračun

Politika 24.01.2019
Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić ocenio je da je Srbija podeljeno društvo po mnogim linijama, a da bi netrpeljivost i agresija, ako se ventil društvene komunikacije ubrzo ne uspostavi, moglo prerasti u međusobni… »

Bilgič: Erdogan u junu u Srbiji

RTS 24.01.2019
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je turski ambasador Tanžu Bilgič, koji je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu. Mladen Šarčević je na sastanku… »

Vučić: Zakon o poreklu imovine da se izleči politička scena

Blic 24.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će uskoro biti donet zakon o poreklu imovine, koji će, uveren je, umnogome doprineti "izlečenju" političke scene u Srbiji. Vučić je odgovarajući na pitanje novinara o komentarima Vuka Jeremića… »

Beriša: Takse uvedene jer su Srbi Albance trovali hranom

Vesti online 24.01.2019
Član Alijanse za budućnost Kosova Beke Beriša optužio je Beograd da je prehrambenim proizvodima trovala Albance na kosovskoj teritoriji. Kako je rekao, to je, između ostalog, jedan od razloga za uvođenje taksi na srpsku robu. Beriša je, kako je… »

Haradinaj poklekao: Kosovski premijer se zaigrao sa taksama i otkačio Ameriku. Sada već menja ploču

Blic 24.01.2019
Preokret na pomolu? Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj pre dva dana decidno utvrdio da takse ka Srbiji neće biti ukinute, njegov šef kabineta Avni Arifi juče je najavio da bi one ipak mogle da budu suspendovane. "Blic" je juče objavio da je… »

Predsednik Srbije: Inicijativa SDA neodgovoran potez

Večernje novosti 24.01.2019
Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari BiH, ali Republika Srpska je ustavna kategorija, te je obaveza Srbije i svakog drugog ko o tome može da govori..., rekao je Vučić. Najavljena inicijativa SDA da se ukine ime Republike Srpske nije ni dobar, ni… »

Brnabić i Hočevar o vraćanju imovine Katoličkoj crkvi

RTV 24.01.2019
BEOGRAD - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas s beogradskim nadbiskupom i mitropolitom Stanislavom Hočevarom o vraćanju imovine Beogradskoj nadbiskupiji Rimokatoličke crkve kroz proces restitucije. Kako se navodi u… »

Organizatori protesta u Novom Sadu: Izlazimo sutra na ulice uprkos opstrukcijama režima

Beta 24.01.2019
Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu najavili su da će drugi po redu protest biti održan sutra "bez obzira na vremenske uslove i uprkos pokušajima vladajućeg režima da na različite načine zaustavi izlazak nezadovoljnih gradjana… »