Балкан архива вести 26.06.2018

Велика политичка криза у Скопљу: Македонски председник одбио да потпише споразум о новом имену!

Правда 26.06.2018
Македонски председник Ђорђе Иванов званично је одбио је да потпише указ о проглашењу Закона о потврђивању коначног споразума, који су потписали представници Атине и Скопља о новом имену те бивше југословенске републике… »

Одложена посета руског амбасадора Сребреници

ИндексОнлине 26.06.2018
САРАЈЕВО – Посета Сребреници руског амбасадора у Босни и Херцеогвини Петра Иванцова, која је била планирана за среду, је одложена, потврђено је агенцији Фена у амбасади Руске Федерације. Између осталог, било је планирано да… »

Врховни суд подржао Трумпову забрану уласка у САД

Слободна Европа 26.06.2018
Амерички предсједник Доналд Трумп дјеловао је складу са законом када је ограничио улазак у САД грађанима из доминантно муслиманских земља, објавио је Врховну суд у уторак. Врховни суд у којем су конзервативци већина одлуку је… »

Новинар одговорио Пленковићу: Не знамо ни где је Хрватска

Б92 26.06.2018
Изјава премијера Андреја Пленковића да би у "Африци вапили да имају стандард какав је у Хрватској", изазвала је велики број реакција. Међу њима је и она новинара из Кеније, Криспина Мвакидеуа, који је шефу хрватске владе… »

Поплаве на Евији и полуострву Пилион

РТС 26.06.2018
У појединим деловима Грчке обилне кише донеле су поплаве, а бујице воде текле су улицама, али и плажама у тој земљи. На друштвеним мрежама појавиле су се фотографије са грчког острва Евије, а неке од њих објавили су српски… »

СНС Црне Горе: Поништити одлуку о признању независности Косова

РТВ 26.06.2018
ПОДГОРИЦА - Српски национални савет Црне Горе, покренуо је иницијативу да Влада Црне Горе поништи одлуку о признању независности Косова, те да се грађани на референдуму изјасне о том питању. Уз благослов митрополита… »

Малта ће примити брод са мигрантима

Слободна Европа 26.06.2018
Малта ће дозволити да на њене докове пристане брод за спашавање Лифелине након што је Италија одбила да омогући пристајање на њену обалу, чиме је окончано стајање на Медитерану овог брода на којем се налази 230… »

Руски амбасадор у БиХ није добродошао у Поточаре

Н1 Инфо 26.06.2018
Управни одбор Меморијалног центра Сребреница-Поточари одлучио је да ускрати дочек делегацији Амбасаде Русије у БиХ у Меморијалном центру, јер се ради о представницима земље чији званични ставови, како је наведено, почивају… »

Захтев за поништење признања космета: Црна Гора је настала на косовском завету!

Вечерње новости 26.06.2018
Свих 18 посланика Демократског фронта у црногорској Скупштини потписало је иницијативу Српског националног савета о организовању референдума за поништење одлуке Владе Црне Горе. СВИХ 18 посланика Демократског фронта у… »

Класић: Вратимо 'наше Србе' и поправимо демографију у Хрватској

Ал Јазеера 26.06.2018
Хрватски повјесничар сматра да се дијаспора неће масовно враћати па се може населити Србе који су отишли било под притиском било добровољно. Питање демографије врло је актуално посљедњих мјесеци у Хрватској, у вези тога… »