Друштво архива вести 08.12.2018

Бесплатни прегледи у војномедицинским установама

РТС 08.12.2018
У Београду, Новом Саду и Нишу обављани су бесплатни превентивни прегледи у војномедицинским установама. На прегледе могли да дођу и грађани који немају здравствено осигурање. У нишкој војној болници прегледи су почели у 8… »

Времеплов: Рођен Јаков Игњатовић

РТВ 08.12.2018
НОВИ САД - На данашњи дан 1822. године рођен је српски писац Јаков Игњатовић. Био је изразити реалиста. После завршеног правног факултета радио је у родној Сент Андреји као адвокат, а у току револуције 1848. био је посланик… »

Делегација Србије одала почаст погинулим српским пилотима у Јерменији

Политика 08.12.2018
Представници Министарства одбране и Војске Србије положили су данас венац на споменик посвећен седморици припадника Војске Југославије који су погинули пре 30 година током хуманитарне мисије у Јерменији, саопштило је… »

Истраживање у Србији: Скоро трећина мушкараца признало да понижава своје партнерке, сваки пети удара шамаре

Радио 021 08.12.2018
Просечан мушкарац у Србији има средње образовање, живи у граду, месечно зарађује око 44.500 динара, задовољан је својим браком и сматра да је материјална брига о породици његова најважнија родитељска "улога". Свега два… »

Још један високи официр ОВК позван на испитивање у Хаг

Политика 08.12.2018
ПРИШТИНА – Приштински медији су јавили да је још један високи официр Ослободилачке војске Косова (ОВК) позван да се ради испитивања појави у Хагу.Газетаекспрес јавља да је особа, чији идентитет тај портал није саопштио… »

Одсела је у познатом хотелу, а онда њени снимци из туш кабине појавили на интернету. Сада је пресавила табак

Блиц 08.12.2018
Американка коју је неко пре три године снимао док се туширала у хотелу у власништву ланца "Хилтон" у Олбанију (америчка савезна држава Њујорк) тужила је хотелски ланац због немарности и тражи одштету од 100 милиона долара… »

Сви путни правци проходни, нема застоја и прекида

Б92 08.12.2018
Саобраћај у Србији током јутра је умереног интензитета, сви путни правци првог и друго реда у земљу су проходни, а ванредних застоја и прекида нема. Како је саопштио Ауто-мото савез Србије, први дан викенда према најавама… »

Због протеста два удружења велики број полицајаца обезбеђивао годишњу Скупштину извршитеља (ВИДЕО)

Инсајдер 08.12.2018
Организације Ефектива и Здружена акција Кров над главом одржали су данас протест испред хотела М у Београду поводом редовне годишње Скупштине јавних извршитеља. Представници ових организација у својим говорима позвали су… »

Извршитељи: Неистинити и злонамерни наводи о нашем раду

Н1 Инфо 08.12.2018
Седница јавних извршитеља у београдском Хотелу "М" успешно је завршена, упркос томе што је један активиста упао на њу у намери да омета рад, саопштила је Комора јавних извршитеља. 08.12.2018. Комора је пренела да је током… »

Научницима сигурније плате: Усвојен Закон о фонду за науку

Вечерње новости 08.12.2018
Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете каже, за "Новости" да су најважније новине увођење комбинованог институционално-пројектног финансирања, као и формирање Фонда за науку. МЛАДИ научници коначно… »