Друштво архива вести 08.12.2018

Шарчевић у Средњеву о новој мрежи школа и дуалном образовању

Блиц 07.12.2018
Министар просвете Младен Шарчевић данас је обишао радове на изградњи новог објекта основне школе у Средњеву код Великог Градишта оценивши да је то пример добре сарадње локалне самоуправе и Министарства просвете. - Данас… »

Хедер Нојерт: Трампова изабраница са Фокс телевизије

Данас 08.12.2018
Личност Данас Портпаролка Стејт департмента Хедер Нојерт кандидаткиња је америчког лидера Доналда Трампа за наследницу Ники Хејли на место америчког амбасадора у УН, дужност коју ће обављати до краја године. У свом стилу… »

Срби су нас победили: Албански гуслар заплакао у емисији после одлуке УНЕСКО о певању уз гусле (видео)

Правда 08.12.2018
На старог лаутара Јонуза Делаја емотивно је утицала одлука да се гусле, или лаута како је Албанци називају, региструје на листи УНЕСКО као национално богатство Србије. То га је толико погодило, да сузе није могао да заустави. Он… »

Новости: Младић долази у Србију, Србија дала гаранције

Правда 08.12.2018
Генерал Ратко Младић затражиће од Механизма у Хагу да га пусти на четири дана да би обишао гроб мајке и недавно преминулог братанца у Калиновику, као и ћерке у Београду, пишу београдске "Вечерње новости". "Вечерње"… »

Деца у вртлогу медијског сензационализма

Данас 08.12.2018
Сензационализам, таблоидизација и неодговорност нису новина за српско медијско тржиште. Међутим, све чешће и све интензивније доминирају и приликом извештавања о деци која неретко постају жртве не само насилника, већ и… »

СЛС : Председника СЛС Слободана Петровића српска полиција задржала 4,5 сати на Мердару

Југ пресс 08.12.2018
ГРАЧАНИЦА Народни посланик Скупштине Косова и председник Самосталне либералне странке (СЛС) Слободан Петровић задржан је данас четири и по сата на прелазу Мердаре од стране припадника Министарства унутрашњих послова Србије… »

Био је најуспешнији премијер Југославије у историји, подигао економију на неслућен ниво, али је имао мрачног партнера

Блиц 08.12.2018
Милан Стојадиновић је по резултатима убедљиво најбољи премијер и министар финансија у историји Југославије. Па ипак, његови добри односи са Хитлером и Мусолинијем дају повод многима да га критикују...… »

Изабрано ново руководство БНВ-а

РТВ Нови Пазар 08.12.2018
Бошњачко национално вијеће је на данашњој седници добило четири потпредседника, именовано је и ново руководство Извршног одбора. Изабрани, у складу са законом ће те функције обаљвљати наредне четири године колико траје… »

На Коридору 10 активни радови на пет косина, петља Предајене ускоро готова

Блиц 08.12.2018
"У Грделичкој клисури на Коридору 10 активни су радови на пет косина и опремање тунела „Предејане“ и „Манајле“", изјавио је данас државни секретар у Министарству грађевинарстрва, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг… »

"Краљ Петар је преноћио у Белој кући, у Линколновој соби..."

Недељник 08.12.2018
Двадесет петог јуна говорио је пред Конгресом САД, као најмлађи шеф државе у историји. Године 1942, председник САД Френклин Рузвелт позвао је краља Петра Другог од Југославије у САД као госта америчке владе. Државна посета… »