Друштво архива вести 08.12.2018

Успон ауторитета пропаст за медијске слободе

Цензоловка 08.12.2018
Слобода медија и информација у свету пала је на најнижу тачку у протеклих десет година, а међу „највећим преступницима“ су Пољска, Хрватска, Румунија, Русија, Мађарска, наводи се у најновијем извештају британске… »

Фигаро о нападима на Данас: Атмосфера у Србији као Милошевићеве деведесете

Цензоловка 08.12.2018
Лов на „издајнике народа“ поприма нову димензију у Србији, где је овладала атмосфера која подсећа на ’90-е године, када је актуелни председник (Александар) Вучић био министар информисања код Слободана Милошевића, пише… »

Миловановић: Био сам принуђен да продам Коперникус

Цензоловка 08.12.2018
Никада нисам желео да изађем из посла са кабловским оператером, али сам био принуђен. (фото: Иоу Тубе принтсцреен) Наиме, по уговору који сам склопио са већинским власником Коперникуса, енглеско-пољским инвестиционим фондом… »

Ни рат ни мир: Шта следи на Косову?

Спутник 08.12.2018
Не! Неће бити рата! Све док траје овај статус кво то, није у интересу нити Албанцима, нити онима који су за њих против нас ратовали. Ратови букну изненада, када се то најмање очекује. Када једна од страна, она која рат… »

Правовремена дијагноза кључна у случају коксаки вируса

РТС 08.12.2018
На Клиници за кардиоваскуларне болести Клиничког центра Србије успешно се лечи коксаки вирус типа Б који, осим других органа, напада срчани мишић. Више од 10 година су размењивали искуства са престижним медицинским… »

Викенд туре по Косанчићевом венцу

РТС 08.12.2018
Децембар је месец даривања. Туристичка организација Београда и водичи организују овог викенда туре по Косанчићевом венцу, а добровољни прилог туриста иде за децу којој живот није баш наклоњен. Београд је једна велика… »

Ако ми преко везе средите….

Цензоловка 08.12.2018
Поштовани господине Петровићу, Веровала сам да ћу од Вас добити неки смислени одговор, а не увреде на рачун Ваших колега, у неуспелом покушају да будете духовити. Из Вашег одговора нисам разумела ништа друго до да сте се у… »

Милиони динара за преношење агенцијских вести

Цензоловка 08.12.2018
На читаве две стране јучерашњег таблоида Српски телеграф нашли су се промотивни текстови о хотелу „Путник“ на Копаонику и производима компаније „ТДМ“, који нису обележени као реклама. За разлику од тих чланака… »

Протест УКС због мера Приштине

Вести онлине 08.12.2018
Удружење књижевника Србије (УКС) протестовало је данас против мера власти у Приштини да уведе таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и позвало "Европу и светске интелектуалце да се огласе и осуде" овај поступак чији… »

Отворен пети сајам пензионера у Нишу

Југ пресс 08.12.2018
НИШ У нишком Официрском дому данас је отворен пети по реду Сајам пензионера . Отварању Сајма за пензионере присуствовали су министар без портфеља Милан Кркобабић, члан Извршног одбора Поштанске штедионице Александар… »