Svet arhiva vesti 20.05.2016

Kurdi spremaju veliku ofanzivu na Raku

Vesti online 20.05.2016
Kurdske snage samoodbrane sprovele su mobilizaciju i pripremaju se da uskoro počnu juriš na sirijski grad Raka, "prestonicu" terorističke organizacije ID. Ofanzivu će podržati avijacija međunarodne koalicije, naveo je izvor blizak komandi kurdskih… »

Kijev u haosu, desničari traže ostavku Porošenka

Vesti online 20.05.2016
Nekoliko hiljada demonstranata protestuje ispred zgrade parlamenta u Kijevu, i preti svrgavanjem predsednika Petra Porošenka i poslanika njegove stranke ukoliko dozvole "nezavisne izbore u Donbasu". Demonstranti pale baklje i dimne bombe, uzvikuju… »

Čovek koji je upao na posed Bakingemske palate je osuđivani ubica

RTS 20.05.2016
Čovek koji je preskočio zid i ušao na posed Bakingemske palate u vreme kada je kraljica Elizabeta Druga bila u rezidenciji je osuđivani ubica Denis Henesi, objavili su zvaničnici. Na pojavljivanju pred sudom, Denis Henesi se izjasnio da je kriv… »

Srušio se vojni helikopter u Francuskoj, poginula 4 vojnika

Vesti online 20.05.2016
Četiri pripadnika fransuskih specijalnih snaga je poginulo kada se srušio helikopter u planinskoj oblasti na jugozapadu Francuske. Helikopter je udario u litice u blizini naselja Kotret pri čemu su poginula sva četiri člana posade, prenosi AFP. Uzrok… »

Predsednik Češke demonstrativno daje intervju nepoželjnom ruskom novinaru

Novi magazin 20.05.2016
Predsednik Češke Miloš Zeman odlučio je da demonstrativno da intervju ruskom novinaru Vladimiru Snjegirjevu, dopisniku lista Večernja Moskva, kome je, kao i još jednom ruskom dopisniku, češko Ministarstvo spoljnih poslova uskratilo proletos… »

HRW: Svetski lideri moraju da nateraju Tursku da pusti Sirijce

Novi magazin 20.05.2016
Organizacija za zaštitu ljudskih prava Hjuman rajts voč (HRW) pozvala je danas učesnike međunarodnog samita, koji će se tokom sledeće nedelje sastati u Istanbulu, da utiču na Tursku da ponovo otvori svoje granice za tražioce azila iz Sirije. Viši… »

Skoro 160 trudnica zaraženo virusom zika na teritoriji SAD

Blic 20.05.2016
Rezultati analiza pokazali su da je oko 157 trudnica u SAD i još 122 na američkim teritorijama, uglavnom u Portoriku, pozitivno na virus zika, saopšteno je danas iz američkog Centra za kontroli oboljenja i prevenciju (CDC). The @CDCgov says 157… »

Mađarska opozicija: Soroš školovao Orbana u Engleskoj

Blic 20.05.2016
Madjarska opziciona Demokratska koalicija (DK), tvrdi da premijer Viktor Orban ima da zahvali upravo Džordžu Sorošu, kojeg kritikuje, na stipendiji za školovanje u Engleskoj. "Premijer Viktor Orban je opet napao svog bivšeg dobročinitelja Džordža… »

BBC: Crna Gora najnovija i poslednja članica NATO?

Novi magazin 20.05.2016
U trenutku velikih tenzija u Evropi, NATO slavi učlanjenje najnovijeg člana - Crne Gore, objavio je Bi-Bi-Si, zapitavši da li će se broj članica Alijanse zaustaviti na 29. Prijem Crne Gore predstavlja znak važnosti Alijanse u vreme obnovljenih… »

Pucnjava u blizini Bele kuće, ranjen napadač

Novi magazin 20.05.2016
Opsadno stanje oko Bele kuće je okončano pošto je policija ustrelila i pritvorila napadača koji je nešto ranije pucao u njenoj blizini. Kako je javio Rojters, u toj pucnjavi niko od pripadnika osoblja ili obezbeđenja nije povređen. Svi u Beloj… »