Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Kosovo nije primljeno u Interpol!

Alo 07.11.2016
Propao pokušaj Kosova da na današnjoj konferenciji u Indoneziji bude primljeno u Interpol. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj… »

Janković i Rvović o sudbini radnika FAP-a

RTV Novi Pazar 07.11.2016
Prilikom posete Priboju, zaštitnik građana Saša Janković sastao se sa predsednikom opštine Priboj Lazarom Rvovićem, sa kojim je razgovarao o budućnosti bivših radnika Fap-a, o zločinu nad Bošnjacima iz Sjeverina i programu povratka raseljenih i… »

Ispovest koja će vas izbezumiti: Nepokretnu ženu udarao čekićem u glavu i govorio dvogodišnjem detetu "čukaj mamu"!

Prva 07.11.2016
Dragana i Nenad su osam godina u braku. Njemu nije smetala činjenica da je Dragana od svoje devete godine u invalidskim kolicima. Bili su nerazdvojni, svuda su išli zajedno, a zajedno su čak i radili. Kada je Dragana na svet donela kćerku Milicu, brak… »

U petak se u Srbiji ne radi!

Alo 07.11.2016
U Srbiji će u petak, 11. novembra, biti obeležen Dan primirja u Prvom svetskom ratu. Po Zakonu o državnim i drugim praznicima u Srbiji, 11. novembar je neradan dan. Taj državni praznik u Srbiji postoji od 2012. godine.Dan primirja u Prvom svetskom… »

Saznajte kako da ostanete vedri i motivisani za uspeh!

Kurir 07.11.2016
Tmurni jesenji dani često pokvare raspoloženje čak i najvedrijim osobama. Rano ustajanje po kiši, mrak koji pada već u pet sati po podne i hladniji dani postoje zato da vas očeliče, a ne da vam pokvare dan. Da biste postali uspešni na poslu… »

Blic u Prištini: Jedan detalj je nepobitan dokaz da je Kosovo Srbija

Blic 07.11.2016
Kada se pogleda na rafove najprometnijih prodavnica u Prištini, Kosovo je sigurno Srbija. Procena je da u Prištini živi tek tridesetak Srba, ali najmanje toliko različitih namirnica srpskog porekla može se naći gotovo na svakom ćošku. Od slatkiša… »

NAJSAVREMENIJI UREĐAJI STIGLI U MEDICINU RADA! Novi aparati za novopazarski Dom zdravlja

Sandžak haber 07.11.2016
Novi Pazar – Menadžment Doma zdravlja konstantno radi na poboljšanju pružanja zdravstvenih usluga pacijentima.Ovoga puta iz sopstvenih sredstava kupljena su tri veoma značajna aparata koji su već instalirani u abulantama a jedan je donirao uspešni… »

Savetovališta za dijabetes

Studio B 07.11.2016
Posle 10 godina od ukidanja, Savetovališta za dijabetes ponovo su vraćena u domove zdravlja, čime je napravljen značajan korak u prevenciji i lečenju obolelih od te bolesti. Do sada je otvoreno 34 od ukupno 40 planiranih. Koliko su savetovališta… »

Radomirović "Danasu": Ne srozavajte svoj ugled

RTS 07.11.2016
Glavni i odgovorni urednik "Pištaljke" Vladimir Radomirović tvrdi da ga je dnevni list "Danas" netačno citirao u vezi sa tekstom tog lista o bratu premijera Andreju Vučiću, kao i da je izostavio delove izjave kojim je ukazao na propuste tog lista… »

Grčki arhiepiskop za odgodu izgradnje džamije u Atini

Al Jazeera 07.11.2016
Iako su grčke vlasti još prije deset godina odobrile gradnju džamije, arhiepiskop Jeronimos smatra da nije odgovarajuće vrijeme za njenu izgradnju. Piše: Shadi al-Ayoubi Grčki arhiepiskop Jeronimos smatra kako nije odgovarajuće vrijeme za izgradnju… »