Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Mihajlović apelovala na nadležne: Preduzeti preventivne mere zbog najavljenih padavina

BK TV 07.11.2016
Neka budu u pripravnosti. Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, zbog vremenskih prilika i meteorološke prognoze za naredni period, pozvala je preduzeća i agencije iz svog resora da… »

Novosađanka osvojila nagradu na muzičkom festivalu u Rusiji

Radio 021 07.11.2016
Teodora Stanković osvojila je nagradu nagradu "Laureat prvog stepena" na Međunarodnom festivalu u drevnom Suzdalju u Rusiji. Teodora je učenica srednje muzičke škole "Isidor Bajić" i svojim interpretacijama Griga i Hajdna osvojila je Gran pri u… »

N1: Uhapšen Uroš Janković (DSS)

OK radio 07.11.2016
Visoki funkcioner Demokratske stranke Srbije Uroš Janković uhapšen je zajedno sa svojim pomagačima, nezvanično saznaje N1. Naime, reč je o organizovanoj kriminalnoj grupi koja se sumnjiči za krivično delo prevare. N1 navodi da čitav slučaj vodi… »

Tajna i da je Tito bio komunista

Večernje novosti 07.11.2016
Inicijativa za ocenu ustavnosti Pravilnika o korišćenju dokumentacije Bezbednosno-informativne agencije. ARHIV Srbije nema pravo da potamnjuje imena u dokumentima BIA koje dostavlja sudu i strankama u postupcima rehabilitacije - smatra advokat Zoran… »

Nikolić odlikovao pripadnike Vojske Srbije

BK TV 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Centralnu logističku bazu i 224. Centar za elektronska dejstva Vojske Srbije ordenom zasluga za odbranu i bezbednost, trećeg stepena, objavljeno je u Službenom glasniku. U Službenom glasniku od 3… »

Niš: Pokazna vežba za vanredne situacije

RTV 07.11.2016
NIŠ - Uprava za vanredne situacije i Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije, povodom 7. Novembra, Dana zaštite od požara, organizovali su u Nišu pokaznu vežbu "Medijana 2016". Vatrogasci, policajci, pripadnici niškog odreda Žandarmerije, ekipe… »

Zaboravite ebolu: Epidemija ove bolesti preti svetu

Press 07.11.2016
Najgore stanje sa antibiotski otpornim oblicima tuberkoloze kod novih pacijenata je u Gani i Togu, gde je reč o čak 35 odsto. Pre manje od mesec dana Svetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da tuberkuloza širom sveta ubije po jednog čoveka… »

Šapčani besplatno uče programiranje

Alo 07.11.2016
Više od 60 Šapčana svih uzrasta juče je dobilo sertifikate za završenu školu programiranja na online platformi E-Sova, koju je pokrenuo i finansirao Grad Šabac. Šabac je prvi grad u Srbiji koji je pokrenuo ovakav vid školovanja. Od marta se… »

Prvi vozači na auto-putu od Ljiga do Preljine

RTS 07.11.2016
Posle 16 časova, prvi vozači su prošli novoizgrađenom deonicom auto-puta Ljig–Preljina. Vozači kažu da otvaranje nove deonice auto-puta mnogo znači i da olakšava put do Čačka. "Mnogo znači, a trebalo bi i ostatak da se uradi da bi to bilo… »

U ĆUPRIJI NOVA RADNA MESTA: Turska firma "Tibet Moda" traži radnike

BK TV 07.11.2016
Fabrika turske kompanije "Tibet Moda" u Ćupriji, koja je otvorena 30. septembra i počela rad sa sto radnika, traži novih 30 šivača konfekcije. Ovu potrebu za radnicima iskazala je u Paraćinu na Sajma zapošljavanja Filijale Nacionalne službe… »