Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Mala jana pitala oca: Jel ja to nemam ni majku ni baku?

Srbija danas 07.11.2016
Pevačicin suprug kaže da ne gubi nadu da će monstrum biti pronađen. Zoran Marjanović, suprug monstruozno ubijene pevačice pevačice Jelene Krsmanović Marjanović, otišao je na Zadušnice na grob supruge, a potom zajedno sa ocem i na nasip da upali… »

Ne dajte da vas nasamare: Ukoliko vam trgovac traži jmbg u ovim slučajevima ne morate da ga dajete!

Srbija danas 07.11.2016
Jedinstven matični broj svakako moramo da damo policiji ili tužilaštvu ali kada su trgovine u pitanju? Jedinstven matični broj svakako moramo da damo policiji ili tužilaštvu ali kada su trgovine u pitanju ne za svaku sitnicu. Tokom kupovine… »

Kišobran ne vadite iz torbe: Očekuje nas promenljivo vreme sa padavinama

Srbija danas 07.11.2016
U Srbiji će danas biti pretežno oblačno, na severozapadu malo svežije, mestimično kratkotrajna kiša, moguća je i grmljavina. U toku noći pojačanje padavina, posle ponoći u južnim krajevima jaka kiša. Južni i jugoistočni vetar u slabljenju i… »

Roditelji iz Mačve u strahu od profesora srpskog! Godinama nam maltretira decu!

Srbija danas 07.11.2016
M.M. nastavnik srpskog jezika jedne škole iz Mačve konstantno vređa decu na časovima, i čini se da se toj torturi ne nazire kraj. Prema rečima šokiranih roditelja čija su dečica nedavno krenula u peti razred, ovaj profesor decu svakodnevno… »

Magistrala smrti odlazi u zaborav: Od Beograda do Čačka za sat vremena

Srbija danas 07.11.2016
Ibarska magistrala na delu od Beograda do Čačka uskoro bi mogla da ode u istoriju posle današnjeg puštanja u rad prve deonice auto-puta na Koridoru 11 od Ljiga do Preljine. Puštanjem u promet novog auto-puta trajanje putovanja od Beograda do Čačka… »

Sutra se slavi Mitrovdan: Večeras obavezno prespavajte kod kuće

Srbija danas 07.11.2016
Srpska pravoslavna crkva (SPC) slavi danas dan Svetog Dimitrija – Mitrovdan. Sutra se slavi Mitrovdan, a za ovaj praznik vezano je i dosta narodnih verovanja, a najinteresantnije je šta će vam se desiti ukoliko noć uoči Mitrovdana niste prespavali… »

Zajednički desant Srba i rusa: Vojna vežba Slovensko bratstvo 2016 u Kovinu (video/foto)

Srbija danas 07.11.2016
Zajednička vojna vežba srpske i ruske vojske "Slovensko bratstvo 2016" danas je održana u Kovinu. Vežba “Slovensko bratstvo 2016“ predstavlja nastavak saradnje Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade… »

Zahtevni, ali vrlo ukusni: Ova tri kolačića su obavezna na svakoj slavskoj trpezi!

Srbija danas 07.11.2016
Samo za prave domaćice. Zbog rečenice "sama sam ih pravila", žene su spremne da se uhvate ukoštac sa najzahtevnijim recepturama za najfinije, one sićušne slavske kolačiće. Zadivljeni pogled gostiju i zaprepašćeno lice svekrve u tom trenutku… »

Srpski kampovi za migrante krcati: Upozorenje Centra za azilante

Srbija danas 07.11.2016
U Srbiji je trenutno između 7.000 i 10.000 migranata, upozorio je direktor Centra za zaštitu i pomoć tražilaca azila Radoš Đurović. Smeštajni kapaciteti su po rečima Đurovića gotovo puni, a u Beogradu je najmanje 1.000 njih na ulici, dok je na… »

Šta se dešava sa nama kada popijemo svetu vodu: Posle ovog teksta videćete koja je najjača živa sila

Srbija danas 07.11.2016
Ako neko želi da sazna zašto baš preko vode daje blagodat, a ne preko nekog drugog elementa, neka uzme Sveto Pismo pa će mu biti jasno. Osvećena voda postaje "živa voda", spasonosna i osvećujuća "voda života", jer u sebi ima blagodat i silu Duha… »