Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Glava boli zbog sinusa

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Simptomi koji nastaju usled zapaljenja su malaksalost, povišena temperatura, curenje i zapušenost nosa. Dugotrajna zapušenost nosa i curenje posle infekcije gornjih respiratornih puteva kod 20-40 odsto pacijenata dovedu i do akutne upale… »

Kuburović potpisala inicijativu za Dan sećanja na žene žrtve nasilja

RTS 07.11.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. "Ministarstvo pravde podržalo je ovu akciju imajući u vidu da smo skoro uradili Predlog zakona o… »

Matematička gimnazija ponovo među najboljima

Danas 07.11.2016
Matematička gimnazija saopštila je danas da su njeni učenici, na takmičenju KAMAChallenge u gradu Perm u Rusiji, osvojili drugo mesto na takmičenju iz fizike i treće mesto na takmičenju iz matematike. Matematička gimnazija, kao jedina škola van… »

Sprečavanje zaraze: Počinje kontrola ulazaka i izlazaka iz prihvatnih centara za migrante

Kurir 07.11.2016
BEOGRAD - Država ne namerava da ograniči slobodu kretanja migranata, nego da epidemiološkim tretmanom prilikom ulaska i izlaska iz prihvatnih centara spreči mogućnost pojave ili proširivanja bilo kakve zaraze, izjavio je danas državni sekretar u… »

Izbeglice iz bivše SFRJ mogu da otkupe kuće

Radio 021 07.11.2016
Oko 15.000 porodica iz bivše SFRJ dobilo je krov uz pomoć države i UNHCR. Οκο 45.000 ljudi biće trajno stambeno zbrinuto. Porodica Vidović, izbeglice iz Vrginog Mosta, jedna je od desetak familija koje su na teritoriji Vladičinog Hana, posle… »

Kiša, radovi – opet saobraćajni kolaps u Beogradu

B92 07.11.2016
Loši vremenski uslovi i radovi u pojedinim delovima grada prouzrokovali su velike gužve u saobraćaju na beogradskim ulicama. Kako je rečeno za B92.net u Beogradskom taksiju, radovi na Brankovom mostu usporavaju saobraćaj i stvaraju zastoje. Takođe… »

Izborna noć uživo! Saznajte prvi Izveštači Kurira pratiće glasanje u Americi! Hilari ili Tramp!

Kurir 07.11.2016
Kurir će u noći uoči američkih izbora i sutradan kada rezultati budu poznati organizovati specijal pod nazivom Amerika bira. Gosti će nam biti najkredibilniji sagovornici, diplomate, političare i novinari, a program će biti obogaćen uživo… »

Sutra je Mitrovdan: Ovu stvar večeras nikako ne biste smeli da radite!

Pravda 07.11.2016
Dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao Mitrovdan, slavi se 8. novembra po novom kalendaru. Ovaj datum se u narodu označava i kao hajdučki rastanak, i doba godine kada počinje zima. Srpska pravoslavna crkva u utorak slavi dan… »

Oprezno za volanom: Vetar u slabljenju, ali kolovozi mokri, mogući odroni

Kurir 07.11.2016
Vetar je u slabljenju, a kako najavljuju iz RHMZ-a kiša i mokri kolovozi će tokom dana pratiti vozače, saopštio AMSS. Pored mokrih kolovoza i usporenog saobraćaja, iz AMSS upozoravaju vozače i na opasnost od odrona sa kojim treba računati na… »

Roditelji zapanjeni: Pogledajte šta rade ovoj deci na kaznenoj nastavi! (video)

Srbija danas 07.11.2016
Kako im je samo palo ovo na pamet? Za decu koja su nemirna, ne paze na času ili slabo uče, neke škole organizuju dodatnu, tj. kaznenu nastavu, kao deo disiplinskog postupka. Međutim, vođeni revoltom, učenici najčešće provedu tu nastavu dureći… »