Društvo arhiva vesti 07.11.2016

Žene u Srbiji često koriste trik da dobiju starateljstvo nad decom: Nameštaju muževima pedofilske afere (foto)

Telegraf 07.11.2016
Jedan lažno optuženi otac proveo je u pritvoru 5, 5 meseci, drugi 113 dana, a treći tri meseca. Ni krivi, ni dužni. Očevi iz Srbije masovno borave u zatvoru jer ih supruge tokom brakorazvodne parnice, a sve zarad dobijanja alimentacije, optužuju ni… »

Pravilo 6+2

Danas 07.11.2016
Na Dvestadvojci juče je u okviru zabavnog programa slušaocima postavljeno interesantno pitanje – šta bi se dogodilo da se rad proglasi nezakonitom aktivnošću. Vrlo inspirativno je delovalo na mase. Među gomilom duhovitih dosetki izdvojio bih jednu… »

Danas je MITROVDAN: Ako ste vernik nikako nemojte da radite ove stvari!

Telegraf 07.11.2016
Kod Srba je davnašnji običaj da Dimitriji imaju nadimke Mita i Mitar, zbog čega je i dan Svetog Dimitrija dobio narodni naziv Mitrovdan. Srpska pravoslavna crkva sutra, 8. novembra slavi dan Svetog velikomučenika Dimitrija, u narodu poznatiji kao… »

Bh. policajci u mirovnim misijama

Al Jazeera 07.11.2016
Bh. policajci, učesnici mirovnih misija u Aziji i Africi, sada obučavaju i švedske te norveške kolege. Piše: Fahrudin Vojić Iako je Bosna i Hercegovina u medijima često bila prikazivana kao nesigurna zemlja, svoju opredijeljenost za mir pokazala je… »

MMF u Srbiji: Nadzor nad dužnikom

Al Jazeera 07.11.2016
Posjeta delegacije MMF-a Srbiji je ništa drugo do posjeta predstavnika međunarodne banke zemlji dužniku koja nije u potpunosti sposobna samostalno brinuti o svojim finansijama. Piše: Goran Stanković Poseta predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda… »

Ugrožen rad poznate novosadske antikvarne knjižare

Radio 021 07.11.2016
Novosađani bi uskoro mogli da ostanu bez čuvene antikvarne "Lemijeve knjižare". Dolaskom velikih lanaca knjižara u grad, praktično su ugrožene sve manje knjižare. One koje kombinuju više delatnosti, kombinacijom kafića i knjiga, nekako uspevaju… »

Naslovne strane današnjih novina: Prelistavanje štampe za 8. novembar 2016. godine

Telegraf 07.11.2016
Dnevne novine u Srbiji za 8. novembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim temama. Dnevne novine u Srbiji za 8. novembar 2016. godine na naslovnim stranama pišu o brojnim aktuelnim društveno-političkim… »

Radio-televizija Kragujevac možda ostane bez dozvole za emitovanje

EurActiv 07.11.2016
Radio-televiziji Kragujevac (RTK) preti oduzimanje dozvole za emitovanje jer od kada je privatizovana nije uplatila nijedan dinar na ime naknade Regulatornom telu za elektronske medije (REM), zbog čega je taj dug do novembra narastao na milion i 740.000… »

Jesen za zimnicu

RTV 07.11.2016
NOVI SAD - Zimnica je tema za sve ljubitelje domaće kuhinje, a naročito domaćice. Jesen je tradicionalno rezervisana za ostavljanje zimnice. Sa modernim vremenom koje zahteva brži tempo života, domaćice su podelile mišljenja oko pripremanja… »

Atentatori odustali jer je Andrej bio sa ćerkom?!

Alo 07.11.2016
Policijski eksperti, na osnovu nađenih tragova, veruju da su 29. oktobra ubice čekale u zasedi brata premijera Vučića, ali da su odustali od atentata kada su videli da je u kolima sa ćerkom... Premijerov brat Andrej Vučić najverovatnije je za dlaku… »