Politika arhiva vesti 07.11.2016

Rukopis službi u brojnim događajima poslednjih dana

Insajder 07.11.2016
Hapšenje državljana Srbije u Crnoj Gori zbog sumnje da su planirali terorističke akcije i nasilno rušenje crnogorske vlasti, arsenal oružja nedaleko od porodične kuće premijera, arsenal u javnoj garaži na Novom Beogradu, poluinformacije i… »

Šerbedžija: Od bitangi se nije mogla spasiti Jugoslavija, nazovi heroji koji su u Hagu su zapravo kriminalci

Nedeljnik 07.11.2016
"Nije važno ko je više stradao, čije su žrtve najbrojnije, jer nismo smeli da dozvolimo da jedan pošten i častan čovek izgubi život u Jugoslaviji. Nepravedno oduzet život je svemirska katastrofa. Nismo se mogli civilizacijski nositi s istorijskim… »

(Video) Posle 12 godina: Bogoljubove lance I katance preuzeo Tramp

Kurir 07.11.2016
Kandidata za američkog predsednika Donalda Trampa i Bogoljuba Karića povezuje mnogo toga. Obojica su uspešni biznismeni, koji grade milione kvadrata i obojica u želji da posrnulu zemlju izvedu na pravi put, aktivirali su se politički. Ušli su u… »

Popisan deo imovine RT Kragujevac zbog neisplaćenih plata

Novi magazin 07.11.2016
Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio Televizije Kragujevac (RTK) povodom tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada, rečeno je agenciji Beta u sindikatu "Nezavisnost". Prema rečima poverenika sindikata… »

Topola: Opštinski odbor DSS prešao u SNS

Studio B 07.11.2016
Članovi opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Topoli pristupili su danas kolektivno Srpskoj naprednoj stranci, navevši da su se na taj korak odlučili prepoznajući državotvornu politiku premijera Aleksandra Vučića i želeći da doprinesu… »

Dosta vandalizma i pljačke! Aida Ćorović u otvorenom pismu Vučiću: Moj grad umire zbog svega što radi vaš bahati pulen

Blic 07.11.2016
"Važno je da znate da neki bahati, cinični i bezočni ljudi siluju moj grad, siluju našu zajedničku imovinu, naše nasleđe, baštinu i tradiciju. I važno je da znate da ta siledžijska kamarila pripada krugu Vaših novih sandžačkih pulena i… »

B&F reč nedelje: Špijunske afere

Biznis i finansije 07.11.2016
Prošle nedelje glavna tema u medijima bili su špijuni, tajni agenti i drugi uposlenici iz bezbednosnog sektora, a sve zbog “postojanja špijunske afere u Upravi kriminalističke policije (UKP)”. Od tada do danas javnost je nešto više saznala o… »

Albanci sa juga Srbije: Između Tačija i Vučića

Slobodna Evropa 07.11.2016
Vest da su predstavnici dve opštine sa juga Srbije sa većinskim albanskim življem bili na razgovoru kod predsednika Kosova Hašima Tačija o problemima u ostvarivanju manjinskih prava u Srbiji otvara pitanje - kakva je komunikacija između albanske… »

Uhapšena osoba povezana s oružjem u Jajincima

Insajder 07.11.2016
Jedna osoba uhapšena je u Banja Luci, po poternici MUP-a Srbije, zbog krivičnog dela nedozvoljene proizvodnje ili prometa oružja ili eksplozivnih materija, potvrđeno je Insajder.netu u Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Kako navode… »

Nela Kuburović potpisala inicijativu za Dan sećanja na ubijene žene

Telegraf 07.11.2016
Ovu peticiju pokrenule su organizacije Autnomni ženski centar i Mreža žene protiv nasilja čije su predstavnice prisustvovale potpisivanju. Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su danas peticiju da se 18. maj proglasi Danom… »