Politika arhiva vesti 07.11.2016

Rasmusen: Srbija zna da joj je dugoročna budućnost u NATO-u

RTS 07.11.2016
Rusija neće uspeti da destablizuje Balkan, izjavio je u intervjuu za Radio slobodnu Evropu (RSE) bivši generalni sekretar NATO-a Andres Fog Rasmusen, koji smatra da Srbija zna da joj je, dugoročno gledano, budućnost u NATO-u. Radio slobodna Evropa… »

Živković: Vučić sam sebi najveći neprijatelj

B92 07.11.2016
Beograd -- Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je da aktuelna vlast pati jer nema podršku društvene elite a da je premijer Vučić sam sebi najveći neprijatelj. On je u intervjuu za sutrašnji Danas odbacio bilo kakvu sličnost u atmosferi… »

Rasmusen: Srbija zna da joj je budućnost u NATO

BK TV 07.11.2016
Rusija neće uspeti da destablizuje Balkan, izjavio je u intervjuu za Radio Slobodna Evropa (RSE) bivši generalni sekretar NATO Andres Fog Rasmusen, koji smatra da Srbija zna da joj je, dugoročno gledano, budućnost u NATO-u. RSE navodi da je Rasmusen… »

Jača finansijska podrška

Dnevnik 07.11.2016
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je predsednicu Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine Suzanu Kujunyić Ostojić, s kojom je razgovarao o pitanjima. koja se tiču položaja nacionalnih manjina u Vojvodini. Na sastanku je… »

Za osam opština osam miliona bespovratno

Dnevnik 07.11.2016
Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine odobrio je gradovima i opštinama osam miliona dinara bespovratnih sredstava za rešavanje neodgovarajuće. odlaganog otpada, kao i sanaciju i rekultivaciju deponija i degradiranih… »

Ćorović uputila otvoreno pismo Vučiću

RTV Novi Pazar 07.11.2016
Uvaženi predsedniče Vlade, znam da ste jako zauzeti poslednjih dana (ali kada Vi niste zauzeti, uostalom?!), vidim da se, kao na pokretnoj traci, smenjuju različite afere i događaji i da naša stvarnost sve više podseća na podivljali karusel koji se… »

Vučić: Licemerno je govoriti da Guri ima veze sa ubistvom braće Bitići

Beta 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovio je večeras da je ubistvo američkih državljana braće Bitići strašan zločin, da bi dao sve da se to okonča posle 13 godina, ali da je strašno licemerno govoriti da istraga nema rezultata jer je u njihovo… »

Orlović: Ustav detaljno uredio teritorijalnu autonomiju

Dnevnik 07.11.2016
– Jedna od mana našeg Ustava je preveliko detaljisanje jer najviši pravni akt države ne treba da definiše pojave – to je zadatak zakona – nego treba da uredi najvažnije. odnose u državi – kaže za “Dnevnik” profesor novosadskog Pravnog… »

Vučić: Nije katastrofa ako se ne otvore dalja poglavlja

BK TV 07.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neće biti katastrofa ako se do kraja godine ne otvore dalja poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU. On je, gostujući u emisiji „Upitnik“ upitan za dijalog Beograda i Prištine kao uslov za… »

Demokrate stigle na izbornu trku u Americi: Pratiće oba kandidata i njihove štabove

Kurir 07.11.2016
Poslanici Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić, Balša Božović i Aleksandra Jerkov stigli su u SAD kako bi pratili izbore i fotografisali se u izbornoj komisiji na Floridi. Demokratska stranka je ranije saopštila da su oni otišli kao gosti Vlade… »