Politika arhiva vesti 07.11.2016

Uhapšen predsednik Gradskog odbora DSS-a Uroš Janković

Insajder 07.11.2016
U Demokratskoj stranci Srbije za Insajder.net je potvrđeno da je uhapšen funkcioner te stranke Uroš Janković, ali u DSS-u kažu da ne znaju šta je razlog hapšenja. Kako saznaje N1, Janković je uhapšen sa svojim pomagačima. Radi se o organizovanoj… »

Dragica uzela trenera za javni nastup!

Alo 07.11.2016
Prva dama Srbije odlučila je da ulaže u sebe! Dragica Nikolić, supruga predsednika države Tomislava Nikolića, očito ozbiljno shvata ulogu prve dame, pa je nakon što je „upeglala“ fizički izgled angažovanjem frizera, šminkera i stilista, kao… »

Parada u Moskvi 1941

Vreme 07.11.2016
Neke jedinice su s Crvenog trga poslate direktno na front, udaljen 30 km od centra Moskve. Neke jedinice su s Crvenog trga poslate direktno na front, udaljen 30 km od centra Moskve Parada 7. novembra 1941. godine na Crvenom trgu u Moskvi, prva parada u… »

Mustafa: Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

Novi magazin 07.11.2016
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nema alternativu i on doprinosi miru u Evropi, ocenio je danas kosovski premijer Isa Mustafa, prenose prištinski mediji. On je, međutim, istakao da nije srećan primenom do sada postignutih sporazuma u… »

Dok Preambula Ustava traje, Kosovo je Srbija

Alo 07.11.2016
Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da nije vreme za promenu Ustavu Srbije, već za njegovu punu primenu i istakao da dogle god njegova Preambula traje, Kosovo je Srbija. U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Popović… »

Istraživanje pokazalo: Javni servisi hodaju u muškim cipelama

Novi magazin 07.11.2016
U programima Radio televizije Srbije (RTS) i Radiotelevizije Vojvodine (RTV) nema žena, osim u vrlo specijalizovanim emisijama, kao što su "Žena danas" i "A sada Rada", zaključak je danas predstavljenog istraživanja koje je sprovela Novosadska… »

Štoperica protiv opozicije

Večernje novosti 07.11.2016
DS će inicirati da se ograniči vreme za odgovore na poslanička pitanja. Premijeru nisu uspeli da se obrate predstavnici Dveri, DS, DJB i SRS. DEO opozicije tražiće da se izmeni skupštinski poslovnik tako da se vreme koje premijer i ministri imaju na… »

Nova Varoš: Usvojen rebalans budžeta

RTV Novi Pazar 07.11.2016
Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš na današnjem zasedanju, usvojili su četvrti po redu rebalans budžeta, izabrali su nove vd direktore u tri javne ustanove. Usvojena je i Odluka da odbornička dnevnica od ovog zasedanja bude deset hiljada… »

Lajavci u Skupštini: Za đubrad i stoko u parlamentu po 7.000!

Kurir 07.11.2016
Uličarski Istorija je pokazala da parlamentarci u žaru borbe lako razvežu jezik, zbog čega im se odbija 10 odsto od plate. I pored priče da poslanicima u Skupštini ne priliči da se ponašaju kao uličari i obavezne kazne od (najmanje) 10 odsto od… »

Sramota: Poslanici ne da daju ni kap krvi!

Kurir 07.11.2016
Navikli da uzimaju Iako ispred Skupštine svaki dan dežura vozilo Crvenog krsta, parlamentarci nikad nisu kročili u njega. Političari nam redovno piju krv, al‘ da je daju, to teško. Bar kako je pokazala anketa Kurira. Ispred Skupštine Srbije, na… »