Politika arhiva vesti 07.11.2016

Milo Đukanović: Staćemo na put onima koji žele da ruše državu

Insajder 07.11.2016
Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas da će se stati na put onima koji bi da ruše državu, dodavši da je istraga Tužilaštva potvrdila da je u terorističku akciju na dan izbora umešan „politički faktor“ iz Crne Gore. "Nadam… »

Otvorena deonica autoputa od Ljiga do Preljine

Insajder 07.11.2016
Deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine dužine 40,35 kilometara danas je otvorena za saobraćaj, a vozači će do kraja godine moći da koriste taj putni pravac bez naplate putarine. Vrednost radova je 308 miliona evra, od kojih je 300 miliona obezbedio… »

Izvršitelji u Radio-televiziji Kragujevac, radnici i dalje štrajkuju

Insajder 07.11.2016
Izvršitelji su danas popisali deo imovine privatizovane Radio-televizije Kragujevac povodom tužbi 22 radnika u tom mediju na ime neisplaćenih zarada. Prema rečima poverenika sindikata Nezavisnost Gorana Antonijevića, očekuje se i da Regulatorno telo… »

Toma pozvao Katarane da ulažu u Srbiju

Alo 07.11.2016
Predsednik Srbije predložio osnivanje komisije koja bi ispitala sve mogućnosti za bolju saradnju dve zemlje. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Dohi sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Države Katar, šeikom… »

Špijunka: Vladimir Pavićević ponovo u Skupštini

Večernje novosti 07.11.2016
Bivši poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao upamćen kao jedan od najaktivnijih predstavnika opozicije u prethodnom sazivu, nedavno se, bar nakratko, vratio u parlament. BIVŠI poslanik Nove stranke Vladimir Pavićević, koji je ostao… »

NIKOLIĆ U ZVANIČNOJ POSETI KATARU: Interes Srbije za saradnju u svim oblastima

BK TV 07.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u zvaničnu posetu Državi Katar, gde ga je dočekao emir države šeik Tamim bin Hamad Al-Tani. Nikolić je u srdačnom i prijateljskom razgovoru istakao interes Srbije da sa Državom Katar razvija… »

Ministar BIH: Uhapšeni pušten jer ga Srbija nije dovela u vezu s oružjem u Jajincima

Insajder 07.11.2016
Ministar BiH za bezbednost Dragan Mektić potvrdio je hapšenje J.J. (35), po Interpolovoj poternici Srbije, koji je, nakon saslušanja, pušten na slobodu. Mektić je istakao se u zahtevu Srbije J.J. ne dovodi u vezu s oružjem nađenim blizu porodične… »

Ujedinjenjem do veće minutaže

Danas 07.11.2016
Samostalni poslanici prinuđeni da dele 15 minuta vremena i utrkuju se ko će da govori. Raspadom poslaničke grupe DSS broj samostalnih poslanika povećan je čak na deset. Tehnički gledano ovi poslanici mogli bi da formiraju čak dva poslanička kluba… »

Staničić: "Preletači nisu moralni, ali ih ne možemo kazniti"

Blic 07.11.2016
Generalni sekretar Stalne konferencije gradova i opština Đorđe Staničić rekao je danas da preletanje iz jedne u drugu političku stranku, ako je funkcioner izabran na jednoj listi, nije u skladu sa Etičkim kodeksom ponašanja funkcionera lokalne… »

Komentar: Riga

Večernje novosti 07.11.2016
Samit "Kina plus 16 zemalja centralne i istočne Evrope" bio je veoma uspešan za našu zemlju. MIHAILA Talja, velikog šahovskog šampiona, u njegovo zlatno doba, zvali su "čarobnjak iz Rige". Danas, kada neki belosvetski političari povlače "drvca" na… »