Politika arhiva vesti 07.11.2016

Prvi dan "Nedelje parlamentarizma" - Za bolju vezu građana i poslanika

Blic 07.11.2016
Po drugi put u Domu Narodne skupštine izložbom Saše Radovića otpočela je ovogodišnja "Nedelja parlamentarizma", sa željom da se rad parlamenta ujedinjenim snagama učini još otvorenijim, transparentnijim i boljim. Izložba fotografija, na kojima… »

"Izveštaj EK za Srbiju biće 'uglavnom pozitivan'"

B92 07.11.2016
Brisel -- Srbija će od Evropske komisije dobiti u najvećoj meri pozitivan izveštaj o napretku u prethodnoj godinji, saznaje Tanjug u Briselu. Najbolje ocenjeni elementi su ekonomsko upravljanje zemljom, reforma državne uprave, kao i konstruktivna… »

Hofer sutra u poseti Srbiji

B92 07.11.2016
Beč -- Kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) na predsedničkim izborima Norbert Hofer doputovaće sutra u dvodnevnu posetu Beogradu. Potpredsednik FPO, kako je Tanjugu saopštio njegov portparol Martin Glir, sutra će se sastati sa predsednicom… »

Počela Nedelja parlamentarizma u Srbiji

Beta 07.11.2016
U Domu Narodne skupštine u Beogradu danas je otvorena "Nedeljа pаrlаmentаrizmа" u okviru koje će do 13. novembra biti organizovan niz rаzgovora o pаrlаmentаrnoj demokrаtiji i učešću grаdjаnа u demokrаtskim procesimа, kako bi se rad… »

Veselinović: Opozicija ima snagu

Danas 07.11.2016
Lider Pokreta za preokret Janko Veselinović izjavio je da je siguran da opozicija ima ozbiljnu snagu i da može biti mesto okupljanja svih onih koji su nezadovoljni režimom Aleksandra Vučića jer su već dokazali da nisu potkupljivi i da neće da… »

Vozite oprezno zbog slabe vidljivosti i kiše

Radio 021 07.11.2016
Auto moto savez Srbije (AMSS) upozorio je vozače da večeras oprezno upravljaju vozilima zbog najavljenih padavina i slabe vidljivosti izazvane oblačnim vremenom. Vozači su upozoreni i na opasnos od odrona u višim planinskim predelima kao i duž… »

Sutra 10 godina od proglašenja Ustava

Beta 07.11.2016
Deseta godišnjica proglašenja novog Ustava, prvog od uspostavljanja Srbije kao samostalne države, navršava se sutra 8. novembra. Ustav je proglašen 8. novembra 2006. godine na svečanoj sednici u Domu Narodne skupštine u Beogradu. Novi ustav je… »

Reforme važnije od članstva u EU

Večernje novosti 07.11.2016
Zvaničnici povodom izjava nemačkog ambasadora Ditmana u vezi sa KiM. Dačić: Srbiji nije u interesu narušavanje odnosa sa Rusijom. ZA Srbiju je ključno da sprovede neophodne reforme i da sebe promeni, a konačna odluka o njenom članstvu u EU… »

Od izbora 125 odbornika promenilo stranku

Politika 07.11.2016
Ustav i Zakon o izboru narodnih poslanika sadrže potencijalno koruptivne odredbe i zato bi umesto proporcionalnog izbornog sistema trebalo uvesti većinski, s dva izborna kruga, kaže Vesna Rakić Vodinelić. Najmanje 125 odbornika u gradovima i… »

"Nije vreme za promenu Ustava, dok Preambula traje..."

B92 07.11.2016
Predsednik SNP Nenad Popović izjavio je da nije vreme za promenu Ustavu Srbije, već za njegovu punu primenu. On je da dokle god njegova Preambula traje, Kosovo je Srbija. U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Popović podseća da je na Mitrovdan pre… »