Politika arhiva vesti 07.11.2016

Klinton ili Tramp Srbiji isto

RTV 07.11.2016
BEOGRAD - Ako predsednički kandidat Republikanaca Donald Tramp ne dobije Floridu možete na spavanje, ali ako osvoji Floridu i Severnu Karolinu, sačekajte još sat vremena za Ohajo, možda on postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država… »

Polovina tužbi protiv novinara i medija okonča se bez presude

Blic 07.11.2016
Više od 40 odsto tužbi protiv novinara u Srbiji okonča se bez presude, pokazali su rezultati istraživanja koje je danas objavilo Udruženje novinara Srbije (UNS). Kako je naveo UNS, od 2014. do avgusta ove godine presudom je rešeno 478 predmeta po… »

Stefanović sa ambasadorom Bugarske o migrantskoj krizi

RTS 07.11.2016
Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Republike Bugarske Radkom Todorovim Vlajkovim o aktuelnoj migrantskoj krizi i unapređenju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala. Stefanović… »

Bojkotuju opoziciju: Šutanovac i Radulović biraju svog kandidata za izbore!

Pravda 07.11.2016
Saša Radulović i Dragan Šutanovac već su imali zajednički sastanak na kome su se navodno dogovorili da bojkotuju dalje pregovore opozicionih stranaka oko zajedničkog kandidata. Lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović već je bojkotovao prvo… »

Marković ponovo vodi 600 studenata u Austriju: Treba učiti od najboljeg, a to je Beč

Blic 07.11.2016
Skupština grada Jagodina i ove godine u Beč vodi 600 studenata iz Jagodine i drugih srpskih gradova, a predsednik gradske skupštine Dragan Marković Palma tim povodom kaže da će je austrijska prestonica grad uzor u svetu i treba učiniti od… »

Joksimović: Jasna evropska orijentacija; Moro:Najbolji put

B92 07.11.2016
Beograd -- Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro izjavila je da su evropske integracije jedini mogući put koji Srbiji može da ponudi prosperitetnu budućnost. Osim toga, ministarka Jadranka Joksimović je naglasila jasnu evropsku orijentaciju… »

Dodatno ročište, Oliver Ivanović pred sudom 22. novembra

RTS 07.11.2016
Kosovski Apelacioni sud zakazao je za 22. novembar još jedno dodatno ročište u slučaju koji se vodi protiv lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića. Advokat Nebojša Vlajić rekao je da sudije na tom ročištu žele da ispitaju navode… »

"Sezona preleta": Iz DSS "kolektivno" u SNS

B92 07.11.2016
Članovi opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije u Topoli pristupili su kolektivno Srpskoj naprednoj stranci. Oni su naveli da su se na taj korak odlučili prepoznajući državotvornu politiku premijera Aleksandra Vučića i želeći da doprinesu… »

Premijer i ministri na meti čelnika iz tajnih službi: Istraga zbog sumnje da je bilo propusta u radu!

Pravda 07.11.2016
Pojedinci i delovi srpskih bezbednosnih struktura toliko su se osilili da su prisluškivali premijera Aleksandra Vučića i bezmalo polovinu državnog vrha. Najzanimljivije od svega jeste to da se radi o istim ljudima koji su to radili do maja 2012, do… »

Vulin za RSE: Nevladine organizacije da ne dostavljaju pomoć migrantima direktno

Slobodna Evropa 07.11.2016
Nevladinim organizacijama koje su obezbeđivale pomoć u hrani, odeći i drugim osnovnim potrebama izbeglicama i migrantima van prihvatnih centara upućena je zvanična preporuka da prekinu sa tom praksom, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Aleksandar… »