Politika arhiva vesti 07.11.2016

Stranku promenilo najmanje 125 odbornika, najviše preletelo u SNS

Radio 021 07.11.2016
Najmanje 125 odbornika u gradovima i opštinama Srbije promenili su stranku posle aprilskih izbora. To je rečeno na j diskusiji "Ko je jači – birači ili preletači", održanoj u sklopu Nedelje parlamentarizma. Učesnici tribine u Ustanovi kulture… »

Vučić o incidentima u Jajincima i na Novom Beogradu: Stvari su ozbiljnije nego što se mislilo

Srbija danas 07.11.2016
Policija je napredovala u istrazi u vezi sa oružjem u Jajincima i na Novom Beogradu i izgleda da su stvari ozbiljnije nego što smo mislili u prvom trenutku, izjavio je večeras premijer Aleksandar Vučić. Vučić je rekao da je lično očekivao da… »

Vučić u upitniku: Nemam dokaze da je pripreman atentat, ali oružje tamo nije bilo slučajno

Srbija danas 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je, gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS, da nema dokaze da je pripreman atentat na njega u Jajincima, ali da oružje tamo nije ostavljeno slučajno. Premijer Vučić je počeo izlaganjem o izgradnji koridora 11 i… »

Stefanović sa ambasadorom bugarske: Inteziviraćemo saradnju kroz zajedničke akcije na granici

Srbija danas 07.11.2016
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa ambasadorom Republike Bugarske Radkom Todorovim Vlajkovim o aktuelnoj migrantskoj krizi i unapređenju saradnje u borbi protiv… »

Premijer uživo objavljuje rat mafiji: Država neće dozvoliti da kriminalci odlučuju!

Srbija danas 07.11.2016
Premijer Aleksandar Vučić večeras će gostujući na RTS, objaviti totalni rat mafiji i stranim špijunima, kao i zavođenje reda u srpskim bezbednosnim službama. Vučiću će ovo biti prvo gostovanje posle otkrivanja pripreme atentata blizu porodične… »

Isa Mustafa: Dijalog Beograda i Prištine nema alternativu

Srbija danas 07.11.2016
Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine nema alternativu i on doprinosi miru u Evropi, ocenio je danas premijer AP Kosovo i Metohije Isa Mustafa. On je, međutim, istakao da nije srećan primenom do sada postignutih sporazuma u procesu… »

Dačić: Propao pokušaj Kosova za prijem u Interpol

Srbija danas 07.11.2016
Ministra spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je na "današnjem zasedanju Generalne skupštine Interpola u Indoneziji propao još jedan pokušaj Kosova za prijem u članstvo" Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je… »

Bojkotuju opoziciju: Šutanovac i Radulović biraju svog kandidata za izbore

Srbija danas 07.11.2016
Demokratska stranka i Dosta je bilo nemaju nameru da se sa ostatkom opozicije dogovaraju o zajedničkom predsedničkom kandidatu na izborima koji će uslediti na proleće sledeće godine. Saša Radulović i Dragan Šutanovac već su imali zajednički… »

Nela Kuburović potpisala inicijativu za Dan sećanja na žene žrtve nasilja

Srbija danas 07.11.2016
Ministarka pravde Nela Kuburović i njeni saradnici potpisali su danas peticiju da se 18. maj proglasi Danom sećanja na ubijene žene žrtve nasilja. - Ministarstvo pravde podržalo je ovu akciju imajući u vidu da smo skoro uradili Predlog zakona o… »

Vučić najavio još 200 km puta: "Država dobro radi i ne bojimo se posla"

Telegraf 07.11.2016
- Nadmašićemo Josipa Broza i ono koliko je on sagradio puta mi ćemo duplirati - rekao je Vučić. Premijer Srbije Aleksandar Vučić pričao je o najvažnijim projektima u našoj zemlji među kojima je svakako najvažniji novootvoreni deo auto-puta… »