Arhiva vesti 19.11.2016

Objavljen snimak spasavanja dečaka iz ruševina Alepa (VIDEO)

Novi magazin 19.11.2016
Sirijska civilna odbrana objavila je dramatični snimak spasavanja šestogodišnjeg dečaka iz ruševina zgrade nakon bombardovanja u gradu Alepu gde traju žestoke borbe vladinih snaga i džihadista. Spasilačka operacija trajala je četiri sata, a… »

Medalje UN za srpske mirovnjake u Centralnoafričkoj Republici

RTS 19.11.2016
Na svečanosti održanoj u vojnoj bazi "Morava" u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija (MINUSCA). Medalje pripadnicima srpskog kontingenta… »

Monstruozno užas kod Lebana: Šestorka se seksualno iživljavala nad ometenom devojčicom!

Večernje novosti 18.11.2016
Šestrica muškaraca iz nekoliko sela uhapšena zbog sumnje da su obljubili dete (11). Slučaj otkriven tek kad su meštani odlučili da sve prijavi policiji. ŠESTORICA muškaraca iz nekoliko sela u okolini Lebana osumnjičena su da su nekoliko meseci… »

Požar u kampu u Turskoj, 123 migranta pobegla

Radio 021 19.11.2016
U haosu koji je nastao zbog požara u centru za povratnike pobegla su 123 migranta. Tursko Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su požar izazvali sami migranti. Vlasti s pritvorile 20 begunaca i tragaju za ostalima. Tri stranca koja su… »

Američki avion izviđao u blizini ruskih brodova u Sredozemlju

Večernje novosti 19.11.2016
Američki patrolni protivpodmornički avion P-8A „posejdon“ u petak je vršio izviđanje u oblasti, u kojoj se nalazi grupa nosača aviona ruske mornarice. Američki patrolni protivpodmornički avion P-8A „posejdon“ u petak je vršio izviđanje u… »

SDS Đorđeviću: Ko je odgovoran za krađu oružja vojske?

B92 19.11.2016
Beograd -- Socijaldemokratska stranka (SDS) pitala je ministra odbrane Zorana Đorđevića ko je odgovoran za krađu oružja iz skladišta u Garnizonu Beograd. Ministarstvo odbrane Srbije je u četvrtak saopštilo da je tokom kontrole skladišta u… »

Kakav preokret na ''Riazoru'', Sevilja odnela bodove!

Sportske.net 19.11.2016
Iako je domaćin imao dva gola prednosti, Sevilja u furioznom finišu uspela da osvoji ceo plen! U prvoj današnjoj utakmici španske Primere, Sevilja je kao gost, posle velikog preokreta, savladala La Korunju rezultatom 3:2! Meč je počeo sjajno za… »

Arapska kolicija u Jemenu najavila prekid vatre od 48 sati

Novi magazin 19.11.2016
Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija najavila je jutros prekid vatre od 48 sati u Jemenu, gde rat besni skoro 20 meseci, javila je saudijska agencija Spa. Poslednja dva dana borbe su intenzivirane na više frontova u zemlji i poginulo je više… »

Oni rade najopasnije i najodgovornije poslove za smešnu platu

Blic 19.11.2016
Oni čuvaju granice i po snegu i po ledu, prvi su na udaru u slučaju nereda, brinu se o bezbednosti države. One čuvaju decu, prate svaki njihov korak, uče ih i prosvećuju. One godišnje obavljaju stotine porođaja, učestvuju u rađanju novog… »

Gordana Stevanović: Siromaštvo najveći problem dece u Srbiji

Novi magazin 19.11.2016
Zamenica zaštitnika građana Gordana Stevanović danas je povodom Svetskog dana deteta 20. novembra izjavila da su siromaštvo i rizik od siromaštva i dalje gorući problemi dece u Srbiji. "Više od 30 odsto dece u Srbiji živi na granici siromaštva, a… »