Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Evo kakvo nas vreme čeka sledeće nedelje!

Alo 19.11.2016
Srbiju je zahvatio topao talas, prva kiša i minus se ne očekuju još desetak dana! Sutra će u Srbiji biti neobično toplo za ovo doba godine, čak plus 19 stepeni, a lepo vreme čeka nas i cele naredne nedelje! Od ponedeljka će biti sunčano sve do… »

Žene ostvarile brojna prava, a i dalje gube trku sa muškarcima

RTS 19.11.2016
Iako spremne i prisutne u svim zanimanjima, žene su u nepovoljnijem položaju u svim oblastima društvenog života, upozoravaju i zvanični dokumenti. Tako se u izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije za 2016. između ostalog navodi da je stopa… »

Srbija od 1992. izgubila više od 600.000 stanovnika

Studio B 19.11.2016
Srbija ima negativan prirodni priraštaj od 1992. godine, od tada izgubila je više od 600.000 stanovnika i sve to utiče na poremećenu starosnu strukturu, izjavila je danas rukovodilac Odseka za demografiju Republičkog zavoda za statistiku Srbije… »

Prvih (korisno iskorišćenih) sto dana nove Vlade Srbije

BK TV 19.11.2016
Prvih sto dana nove Vlade Srbije premijera Vučića može se bez sumnje označiti kao uspešnim ali i kao kontinuitet politike prethodne vlade – i u segmentu reformi, ali i u političkom smislu. U ovom uvodnom periodu nove Vlade Srbije imali smo prilike… »

Milena Dravić: Jedina prava heroina YU filma

Danas 19.11.2016
Zaista je neverovatno da je jedna od najznačajnijih pozorišnih nagrada - Dobričin prsten tek sada pripala Mileni Dravić. Priznanje za životno delo, koje bijenalno dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije, do sada je već imalo 29 laureata… »

Polemike Milovan Lazović: Mane reforme službi

Večernje novosti 19.11.2016
Čitajući Model zakona o službama bezbednosti i dokument objavljen na sajtu Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, nametnulo mi se nekoliko pitanja formalne i suštinske prirode. Čitajući Model zakona o službama bezbednosti i dokument objavljen… »

Hitne mere u novom Zakonu o sprečavanju nasilja

Alo 19.11.2016
Novi Zakon o sprečavanju nasilja u porodici uvodi potpuno nove hitne mere - udaljavanje nasilnika iz porodice i zabranu prilaska žrtvi, kao i profesionalno-disciplinsku odgovornost za službenike koji ne budu postupali u skladu sa zakonom, izjavila je… »

Važno! Ne kupujte hranu čija oznaka počinje sa 8 - moguće da je genetski modifikovana! (video)

Srbija danas 19.11.2016
Budite pažljivi. Važne oznake možete pronaći na etiketama pakovane hrane, kao i na svežim proizvodima. Da li ste se ikada zapitali šta znače brojevi na nalepnicama koje možete videti na voću i povrću? Te oznake nisu samo tu da prikažu logo… »

Ležimo na više od 60 milijardi dolara, bogatstvo se krije u ovom delu Srbije!

BK TV 19.11.2016
U aleksinačkom području krije se pravo bogatstvo! Rezerve od preko dve milijarde tona uljnih škriljaca u aleksinačkom području, prema procenama stručnjaka tokom nekoliko decenija eksploatacije mogle bi da donesu dobit od oko 60 milijardi dolara… »

Mladi piloti na krilima "orlova" i "super galebova"

RTS 19.11.2016
Pripadnici 98. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije, smešteni na aerodromima u Nišu i Kraljevu, ovih dana na jugu Srbije imaju redovnu letačku obuku. Otuda se, već nekoliko dana, posebno noću čuju avioni iznad Niša i drugih gradova južne Srbije… »