Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Deutsche Bank stopirala 500 uplata i isplata bh. banaka

Al Jazeera 19.11.2016
Zbog nedostatka saradnje entiteta, Evropsko udruženje banaka samoinicijativno stavilo BiH na „crnu listu“, tvrdi ministar sigurnosti. Piše: Nađa Diklić Usljed nedostatka suradnje entiteta u BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, sa pregovaračkim… »

Sindikat o razlozima za protest

Studio B 19.11.2016
Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju tog… »

UNICEF: Prava miliona dece krše se svaki dan

Studio B 19.11.2016
Uprkos ogromnom napretku koji je ostvaren za decu od usvajanja Konvencije o pravima deteta 1989. godine, prava miliona dece se krše svakoga dana, poručuju iz Unicefa uoči Svetskog dana deteta. Skoro 50 miliona dece je raseljeno iz svojih domova, 250… »

Ministar odbrane u poseti FAP-u

RTV Novi Pazar 19.11.2016
Ministar odbrane Zoran Đorđević posetio je sa saradnicima pribojski Fap, u cilju upoznavanja potencijala proizvodnih kapaciteta i kompatibilnih prednosti Fapa u domenu namenske industije. Poseta minstra je još jedna u nizu mera koje je Vlada Srbije do… »

Samoubistvo u zatvoru?

Danas 19.11.2016
Aktivista kosovskog opozicionog pokreta Samoopredeljenje Astrit Dehari izvršio je samoubistvo u zatvoru u Prizrenu, saopštilo je tužilaštvo, navode danas prištinski mediji. U autopsijskom izveštaju se tvrdi da je uzrok smrti gušenje koje je Dehari… »

Bako, ti nisi majka unučetu, i ne znaš bolje od njegove majke!

Prva 19.11.2016
Prvo, jedino i zlatno pravilo – tvoje unuče nije tvoje dete. Bake mogu i trebaju da vole, ali nikada ne smete sebe dovesti u poziciju da smatrate kako imate jednaka prava kao i detetova majka. Unuče nije vaše dete i ne pripada vam, volite njega ili… »

Kanadski Srbi u Kalgariju - od Festivala evropskog filma do puta i spomenika Nikoli Tesli

Večernje novosti 19.11.2016
Srpska iseljenička zajednica u najvećem gradu provincije Alberta Kalgariju jedna je od najaktivnijih u Kanadi. Srpska iseljenička zajednica u najvećem gradu provincije Alberta Kalgariju jedna je od najaktivnijih u Kanadi. Njeni pripadnici su u… »

Sitni slavski kolači

Večernje novosti 19.11.2016
Kokos kuglice; trobojne kocke; tiramisu rolat; žele štanglice; limun puslice; KOKOS KUGLICE Potrebno je: 300 g izdrobljenog keksa, 100 g putera, 2 jajeta, 100 g šećera, 4 kašike kokosovog likera, 100 g nezaslađenog kakao praha i 2 kašike kokosa +… »

Sporne kašice i meso staro 34 godine - ima li kontrole?

B92 19.11.2016
Beograd -- Za samo deset dana javnost u Srbiji uznemirile su informacije o neispravnosti dečjih kašica, ali i mogućnosti da na trpezu stigne meso iz prošlog veka. Predstavnici države tvrde da se sve kontroliše. Antioksidans koji je zabranjen u EU, a… »

Fantastični soliter u Mumbaju sa bazenima umesto balkona

Prva 19.11.2016
Arhitekte koje su projektovale novi stambeni oblakoder u Mumbaju napravile su smeo i radikalan potez, predvidevši da stanovi umesto balkona imaju staklene bazene. Oblakoder od 37 spratova, nazvan “Akvarija grande”, nastao je kao rezultat saradnje… »