Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Vojni sindikat o razlozima za protest

Politika 19.11.2016
Vojni sindikat Srbije naveo je danas razloge zbog kojih je najavio protest, 27. novembra, a prvi na listi je zahtev za usklađivanje osnovice za obračun plata profesionalnih pripadnika VS sa zakonskim minimumom. Kako je navedeno u saopštenju tog… »

U: novosadskoj kasarni ispraćeni mirovnjaci u Liban

Blic 18.11.2016
Pripadnici pešаdijske čete Prve brigаde Kopnene vojske Srbije ispraćeni su danas u novosadskoj kasarni "Jugovićevo" u multinаcionаlnu operаciju UNIFIL u Libаnu, pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije… »

Sprema se haos u Srbiji: Otvoreni napadi spolja i iznutra

Vesti online 19.11.2016
Srbija se nalazi pred strašnim pritiscima. Tako su i premijer Aleksandar Vučić i šef države Tomislav Nikolić u istom danu upozorili da se na zemlju spremaju jaki napadi "spolja i iznutra". Premijer Aleksandar Vučić obratio se u petak građanima… »

"Nismo lopovsko selo": Boljkovčani ljuti zbog optužbi za krađu ograde sa autoputa Ljig-Preljina

Blic 18.11.2016
U Boljkovcima vlada zavera ćutanja,a meštani ovog takovskog sela tvrde da ne znaju ko je muškarac N.N. (53) iz njihovog sela koji je osumnjičen da je ukrao 100 metara zaštitne ograde sa autoputa Ljig – Preljina. Boljkovčani kažu da policija treba… »

Imitirao Vučića: Velimir se iznenadio kad ga je premijer pozvao, a evo šta mu je i rekao...

Kurir 19.11.2016
Učesnik takmičarskog šou programa "Ja imam talenat" stend ap komičar Velimir Tošić iz Banatskih Karlovaca koji je publiku oduševio svojom imiticijom premijera Srbije Aleksandra Vučića, otkrio je da je danas od predsednika Vlade Srbije primio… »

Studenti FON-a pomažu penzionerima da poruče knjižice preko interneta

Nova ekonomija 19.11.2016
Za deset dana, umesto na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, novu knjižicu, preko interneta, poručile su 74.000 građana. Starijim sugrađanima koji se ne snalaze dobro u radu na kompjuteru, u elektronskom prijavljivanju pomažu… »

Mali: Grad spreman za zimsku sezonu

RTS 19.11.2016
Gradski čelnici Beograda obišli su novu bazu zimske službe "Beograd puta" na Novom Beogradu nakon čega su konstatovali da je grad spreman za početak nove zimske sezone. Predstavnici "Beograd puta" održali su prezentaciju, predstavili svoj rad… »

Na današnji dan, 19. novembar

B92 19.11.2016
1600. Rođen je engleski kralj Čarls I Stjuart, čija je autoritarna vladavina (od 1625) izazvala građanski rat između rojalista i parlamentaraca. Nakon pobede vojske Parlamenta pod vođstvom Olivera Kromvela, kralj je osuđen na smrt i 1649… »

Državljanin Tunisa: Srpska policija me mučila

Mondo 19.11.2016
Državljanin Tunisa Favzal Ismail, koji radi kao kamerman na televiziji "Dubai", tužio je državu Srbiju zbog policijske torture. MUP Srbije za Mondo: Pokrenut postupak protiv četiri policajca. Foto: youtube/prointscreen Ismailu 6. oktobra nije bio… »

Sudbina kao 3 x 12

Danas 19.11.2016
Srećko Mihailović je sigurno jedan od najboljih metodologa za istraživanje javnog mnjenja u Srbiji. Istraživački tim agencije Demostat uradio je pod njegovim vođstvom temeljno istraživanje raspoloženja građana Srbije na reprezentativnom uzorku… »