Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Bošnjaci sutra obeležavaju nacionalni praznik

Politika 19.11.2016
NOVI PAZAR - Bošnjaci sutra obeležavaju nacionalni praznik, 20. novembar Dan Sandžaka, u znak sećanja na osnivanje Zemaljskog antifašističkog veća narodnog oslobođenja Sandžaka (ZAVNOS) u Pljevljima 1943. godine. Ovaj dan je, u ime Bošnjačkog… »

Uspeh u školi zavisi od ishrane

Večernje novosti 19.11.2016
Učenici koji su tokom prva tri razreda osnovne škole jeli povrće, voće, ribu i integralne žitarice, dobijali su bolje ocene od vršnjaka koji su uglavnom unosili meso, slatkiše i začinjena jela. UČENICI koji su tokom prva tri razreda osnovne… »

„Juvitana“, otimanje ili loša hrana

BizLife 19.11.2016
Piše: Milenko Vasović Da sam kojim slučajem biznismen, možda bih baš sada kupio akcije Fabrike dečje hrane „Juvitana“. Nikad neće biti jeftinije, ako fabrika uopšte opstane. S druge strane, da kojim slučajem imam malu decu, ne bih rizikovao… »

Mobing i kako ga dokazati

Jug press 19.11.2016
LESKOVAC I najnoviji broj Nove Naše reči bavi se temom mobinga. O tome šta je to mobing, šta ima za cilj, o ulozi svedoka u dokazivanju mobinga i dosadašnjoj sudskoj praksi za Novu Našu reč govori sudija Višeg suda u Leskovcu Nikola Pešić. Nova… »

Medalje pripadnicima vojske za učešće u mirovnim operacijama UN

Studio B 19.11.2016
Na svečanosti u vojnoj bazi „Morava“ u Bangiju, glavnom gradu Centralnoafričke Republike, kontingentu Vojske Srbije uručene su medalje za angažovanje u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija. Zamenica specijalnog predstavnika generalnog sekretara… »

UPLAŠENI RADNICI IZ NEMAČKE: Finansijer BDZS pobegao zbog utaje poreza, ostao nam dužan pare! video

Sandžak haber 19.11.2016
Novi Pazar – Kako Radio televizija Novi Pazar javlja, nemačka policija traga za Iljazom Kurtanovićem vlasnikom građevinske firme u Nemackoj inače finansijerom BDZS-a i bliskim prijateljem Muamera Zukorlića zbog utaje poreza, nelegalnog držanja… »

Ukoliko volite alkohol i masnu hranu, morate ovo pročitati! Ne morate brinuti o jetri, jer...

Srbija danas 19.11.2016
Ovaj organ je zaslužan za razgradnju otrova u našem telu, stoga je vrlo važno njegovo zdravlje. Oni koji su slabi na nezdravu masnu hranu i alkoholna pića, svesni su da im jetra neće biti dugo živa Postavlja se pitanje, kako uživati u onome što… »

Da li je Vučić dao milione da bi video Obamu?

Vesti online 19.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpuna izmišljotina da je iz budžeta uplaćeno dva miliona dolara Fondaciji Klinton kako bi se on sreo sa predsednikom SAD Barakom Obamom. - To se nikada nije dogodilo, ne sa dva miliona nego dva… »

Odlazak velikog profesora

Danas 19.11.2016
Političke nauke u Srbiji i u regionu ostaju bez jednog od najvećih politikologa, teoretičara politike, velikog profesora-učitelja demokratije, prof. dr Vučine Vasovića. Iako ne pripada generaciji "osnivača", sigurno spada u red utemeljivača… »

Veliki "blicov" vodič: Sve o vađenju dokumenata preko interneta

Blic 19.11.2016
Šalteri, čekanje u redovima, rečenica „fali ti još jedan papir” - noćna su mora skoro svakog građanina Srbije. Ipak, čini se da ovome polako, ali sigurno dolazi kraj. Zahvaljujući portalu eUprava, građani mogu da dobiju sve željene… »