Društvo arhiva vesti 19.11.2016

Dan sećanja na žrtve saobraćajki: Za 5 godina u Srbiji poginulo 3.204, a povređeno 94.000 osobe

Kurir 19.11.2016
BEOGRAD - Ove godine Svetski dan sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda - 20. novembra - posvećen je delovanju sistema nakon saobraćajne nezgode, pre svega spasavanju i zbrinjavanju povređenih, saopštio je Srpski komitet za bezbednost saobraćaja… »

Čeka vas sigurna smrt: Sat vremena na ovom mestu će vas ubiti (foto)

Srbija danas 19.11.2016
Ne dajte da vas prevari pogled na prekrasno jezero Karačaj! Ovo rusko jezero je i zvanično najzagađenije mesto na planeti! Tokom devedesetih samo sat vremena stajanja na obali moglo je da ubije Za svega sat vremena organizam bi primio dozu radijacije… »

Klovnovi koji lede krv u žilama!

Prva 19.11.2016
Iako je ime ove rubrike "zabavni video" nismo sigurni da je ovo što ćete videti baš zabavno, ali tvorcima ove skrivene kamere očigledno jeste! Iako od klovnova uglavnom očekujemo da nas nasmeju i razonode, ovaj vam može izazvati samo noćnu moru… »

Sprečite opadanje: Samo jedna namirnica čini čuda za vašu kosu!

Prva 19.11.2016
Jaka, gusta i dugačka kosa je san mnogih žena i zaista – ništa nije lepše nego videti negovanu kosu i dobru frizuru na dami. Ipak, sve znamo da je to ponekad nemoguća misija – kosa nas ne "sluša", ili je previše tanka i krhka, a najgore je ako… »

Od godine rođenja zavisi koliko ste otporni na grip

Prva 19.11.2016
Prema najnovijem istraživanju objavljenom u časopisu "Nauka", godina rođenja može biti veoma bitan faktor u borbi vašeg imunog sistem sa određenim tipovima gripa. Ovo istraživanje pokazuje da ako ste bili izloženi određenom tipu virusa u… »

Narod se izjasnio: Ne žele više klasičan novac, pa im država uvodi novu valutu!

BK TV 19.11.2016
Ne, nije evro u pitanju. Centralna banka Švedske razmišlja da lansira svoju digitalnu valutu "e-krunu". Banka razmišlja da je pusti u opticaj u naredne dve godine, a razlog je pad gotovinskih plaćanja u zemlji. U najstarijoj centralnoj banci na svetu… »

Pušački bronhitis (HOBP) je treći uzročnik smrti u svetu

N1 Info 19.11.2016
Hronična opstruktivna bolest pluća (HOBP) će do 2020. godine biti treći vodeći uzrok smrti u svetu, odmah posle srčanog i moždanog udara, upozorila je lekarka u Gradskom zavodu za plućne bolesti i tuberkulozu Ljiljana Nikčević. Ona je izjavila… »

Pažnja: Lopovi haraju u vreme slavskih proslava!

Telegraf 19.11.2016
Budući da je vreme slavskih proslava u punom jeku, lopovi ne prezaju od pljački stanova, prodavnica, kuča i druge imovine. Za vreme proslave verskih praznika leskovačka policija je ukazala da je neadekvatno obezbeđenje lične imovine, kuća, stanova… »

Zanimljivi nalazi arheologa u Ramu

Danas 19.11.2016
Pronađen sloj starijih utvrđenja poput rimske faze i iz vizantijskog perioda, pa to ukazuje da se Ram i pre turske vladavine koristio kao strateško mesto. Ramska tvrđava, jedno od najimpozantnijih i najstarijih utvrđenja na Dunavu, biće obnovljena… »

Sprema se haos u Srbiji!

Alo 19.11.2016
Srbija se nalazi pred strašnim pritiscima! Premijer Vučić i šef države Nikolić u istom danu upozorili da se spremaju jaki napadi na zemlju „spolja i iznutra“. Premijer Aleksandar Vučić obratio se juče građanima koji su ga pozdravili ispred… »