Arhiva vesti 26.11.2016

Pucnjava u Baru: Ranjen Bošković, potraga za Ibrahimovićem

B92 26.11.2016
U pucnjavi koja se dogodila u noći između petka i subote, ranjen je Baranin Vasilije Vaso Bošković, pišu “ Večernje novosti“. Zbog sumnje da je pokušao da ubije sugrađanina policija traga za Dinom Ibrahimovićem (20). On je prema navodima… »

Srbiji treba nezavisni regulator medija

Novi magazin 26.11.2016
Za Srbiju bi bilo dobro da 2020. godine ima nezavisnog regulatora medija koji bi se bavio razumnom evaluacijom tržista i da se ne desi kao danas da imamo četiri muzičke nacionalne radio stanice, more zabavnih televizijskih kanala dok informativni… »

Panel: Vladavina prava mora da bude zajednički interes

RTV 26.11.2016
BEOGRAD - Zajednički interes svih u Srbiji treba da bude da se uspostavi vladavina prava i da se menjaju zakoni koji nisu dobri, zaključeno je danas na panelu "Šta vam znači vladavina prava i da li vam nedostaje". Na tom skupu održanom u okviru… »

I tim Klintonove broji glasove u Viskonsinu

Vesti online 26.11.2016
Zastupnik Hilari Klinton, Mark Erik Elijas izjavio je da će demokrate učestvovati u ponovnom brojanju glasova u Viskonsinu. Kako prenosi AFP, Elijas je za portal "Medijum" kazao da će učestvovati i u ponovnom prebrojavanju glasova u Mičigenu i… »

FOTO: Fotografija iz Srbije proglašena za najlepšu na svetu

Radio 021 26.11.2016
Fotografija Stopića pećine, Beograđanina Čedomira Žarkovića, izabrana je za najlepši prikaz zaštićenog prirodnog dobra na svetu u 2016. godini, uz ocenu da pored atraktivnosti ima i izuzetnu enciklopedijsku vrednost. Na takmičenju u organizaciji… »

Nestala devojčica iz Kikinde!

Mondo 26.11.2016
Devojčica iz Kikinde koja ima oko 15 godina nestala je kada se šetala po metalnoj konstrukciji mosta i upala u Tisu, javili su danas beogradski mediji. Foto: MONDO, Lana Stošić Ona je, kako javljaju mediji, nestala sinoć oko 22.15 časova kada se… »

Misterija smrti genija iz loznice: Zašto je uzoran mladić i stručnjak oduzeo sebi život

Blic 26.11.2016
Uroš je bio miran, ispravan, bio je genije. Osim što je u tom smislu bio poseban, ni po čemu drugom se nije izdvajao. Nikad ne bih pomislio da će se ubiti. Ovo je juče za "Blic" rekao jedan od prijatelja Uroša Milanovića (25), koji se pre tri dana… »

Zbog zagađenja u Nju Delhiju zabranjena prodaja petardi

RTV 26.11.2016
NJU DELHI - Vrhovni sud Indije odlučio je juče da zabrani prodaju petardi i pirotehničkih sredstava u Nju Delhiju koje je početkom novembra zahvatilo veliko zagađenje vazduha. U Indiji je običaj za praznike krajem oktobra da se ispaljuju vatrometi i… »

Velika Britanija: Uskoro još rigoroznija kontrola korisnika interneta

Radio 021 26.11.2016
Posle dugih rasprava, britanski parlament usvojio je sporni novi zakon kojim se vlastima daju ovlašćenja da analiziraju podatke sa pretraživača interneta. Nacrt zakona o istražiteljskim ovlašćenjima, koji kritičari nazivaju "špijunskom poveljom"… »

Fotografija iz Srbije proglašena za najlepšu na svetu na „Vikipedijinom” takmičenju

Politika 26.11.2016
Rad Čedomira Žarkovića, koji prikazuje bigrene kade Stopića pećine, izabran za najlepši prikaz zaštićenog prirodnog dobra uz objašnjenje da, pored atraktivnosti i dinamičnosti, ima izuzetnu enciklopedijsku vrednost. Fotografija Čedomira… »