Arhiva vesti 26.11.2016

Svi atentati na Tita: Pokušali da ga likvidiraju više od 50 puta, najviše ga mrzeli Rusi

Blic 26.11.2016
Na nekadašnjeg predsednika bivše SFRJ Josipa Broza Tita, prema nekim procenama, pokušano je čak više od 50 atentata. Od tog broja samo su Rusi, odnosno Staljin, pokušali da ga likvidiraju više od 20 puta, a među onima koji se nisu libili bar da… »

Posle 70 godina: Tramvaji će opet prolaziti Terazijama, i to ovim trasama

Kurir 26.11.2016
Izmena projekta rekonstrukcije Trga Slavija predviđa i uvođenje šina u Ulicu kralja Milana i ponovno uspostavljanje tramvajskog saobraćaja prema Kalemegdanu. To je danas izjavio gradski menadžer Goran Vesić. On je naveo da je ideja da od Slavije… »

Beč: Sajber napad iz inostranstva, najverovatnije iz Turske

Blic 26.11.2016
Ministarstvo inostranih poslova Austrije uspelo je, u petak uveče, da se odbrani od sajber napada iz inostranstva, najverovatnije iz Turske. Hakeri su skoro tri sata napadali sever sajta Ministarstva, saopštila je ova državna ustanova agenciji APA… »

Opštinama veći broj ljudi za ozakonjenje, ali i kvote

Politika 26.11.2016
Rok koje lokalne samouprave imaju da popišu nelegalne objekte na svojoj teritoriji završava se ove sedmice, izjavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavljujući da će… »

Erdogan: Slušaću turski narod, a ne "Hansa" ili "Džordža"

RTS 26.11.2016
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će, povodom odluke Evropskog parlamenta da zamrzne pregovore o članstvu sa Turskom, slušati turski narod, a ne "Hansa" ili "Džordža", aludirajući na dva česta evropska imena, prenosi AFP… »

Predrag Marković: Monarhija jeftinija i efikasnija

Dnevnik 26.11.2016
Predrag Marković, bivši predsednik Narodne Skupštine Srbije, pokrenuo je Narodnu inicijativu za promenu Ustava Srbije u Ustav Kraljevine Srbije, a prikupljanje potpisa organizovalo je Udruženje Kraljevina Srbija. Kako je saopšteno, prikupljanje… »

Hrvatski mediji: Kolinda se slikala sa ustaškom zastavom

Beta 26.11.2016
Na društvenim mrežama se pojavila fotografija hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović sa ustaškom zastavom, piše hrvatski portal index.hr. Profesor u Torontu Tihomir Janjiček objavio je, uz njeno odobrenje, fotografiju s hrvatskom predsednicom… »

Evo odakle nam stiže krijumčareno meso i gde završava

Vesti online 26.11.2016
Carinici u Vranju sprečili su nedavno, u okviru pojačane kontrole prometa mesa, tri pokušaja krijumčarenja i oduzeli gotovo tonu i po duboko zamrznute piletine poreklom iz SAD i Brazila. - Ista osoba tri puta je pokušala da krijumčari meso, što… »

Dva mladića teško povređena na pešačkom prelazu u Nišu

RTS 26.11.2016
Dvojica petnaestogodišnjaka teško su povređena u centru Niša, kada ih je udario "Fijat stilo" kragujevačkih tablica, saznaje RTS. Vozilo se gradom kretalo velikom brzinom, i pokosio dečake koji su bili na pešačkom prelazu. "Dečaci su zadobili… »

Od zapovednika ni traga: Izvučen brod koji je potonuo kod Smedereva, nije pronađeno telo brodara

Blic 26.11.2016
Brod teretnjak Preduzeća PIM, potonuo kod Smedereva početkom novembra, u petak je izvučen na površinu. Brod nema vidljivih oštećenja, a na njemu nije nestali zapovednik Milan Brzaković (35), za kojim se i dalje traga. Uzrok prevrtanja broda… »