Politika arhiva vesti 26.11.2016

Popa: Odnosi Rumunije i Srbije na zavidnom nivou

RTV 26.11.2016
NOVI SAD - "Rumunija i Srbija imaju odnose na kojima im mnoge države zavide, a takvi odnosi su temelj saradnje na najvišem nivou", izjavila je Radio-televiziji Vojvodine ambasadorka Rumunije u Srbiji Oana Kristina Popa. "To potvrđuje i nedavni sastanak… »

SNP podržava predlog da 25. novembar bude državni praznik

Dnevnik 26.11.2016
Pokrajinski odbor Srpske narodne partije za Vojvodinu podržao je danas predlog predsednika Tomislava Nikolića. da 25. novembar - Dan prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, bude proglašen za državni praznik. "Dan prisajedinjenja vojvodstva… »

Obradović: Bilo bi pristojno od Jankovića da podnese ostavku

Studio B 26.11.2016
Potpredsednica SNS Marija Obradović smatra da bi bilo pristojno da zaštitnik građana Saša Janković podnese ostavku na tu funkciju, jer biti zaštitnik građana i skupljati potpise za kandidaturu na predsedničkim izborima nije dozvoljivo na njegovoj… »

Špijunka: Hoće demokrate

Večernje novosti 26.11.2016
Sednica Administrativnog odbora Narodne skupštine, na kojoj Aleksandar Martinović (SNS) nije dao reč nikome iz opozicije, ujedinila je čak i dugogodišnje ljute neprijatelje. SEDNICA Administrativnog odbora Narodne skupštine, na kojoj Aleksandar… »

Nikolić: Kuba će se promeniti, ali će očuvati slobodu

B92 26.11.2016
Predsednik SrbijeTomislav Nikolić ocenio je da će se Kuba posle smrti bivšeg kubanskog lidera Fidela Kastra promeniti, ali da će sačuvati slobodu i nezavisnost. "Osnovne postulate, a to su sloboda i nezavisnost, sigurno ne može da promeni, bez… »

Preminuo Fidel Kastro

Insajder 26.11.2016
Kubanski lider i otac Kubanske revolucije Fidel Kastro preminuo je noćas u 91. godini. Tim povodom se njegov brat, predsednik Kube Raul Kastro, kratko obratio preko državne televizije. "Prema poslednjoj želji druga Fidela, njegov posmrtni ostaci biće… »

Toma počasni Knićanin

Alo 26.11.2016
Tomislavu Nikoliću predsedniku Srbije danas je u Kniću uručena Povelja počasnog građanina. On je izglasan za počasnog građanina na predlog opštine Knić, i dva sela, od ukupno 36, Žunja i Lipnice. Nikolić je poručio da je proglašavan više… »

Nikolić počasni građanin Knića: Kandidovala ga dva od 36 sela, opozicija htela nagradu za Vučića

Blic 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić od danas je počasni građanin Knića. Ovo priznanje mu je u vidu povelje uručeno na svečanosti u ovom mestu, i to na predlog opštine Knić i dva od ukupno 36 sela u okolini, Žunja i Lipnice. Nikolić je poručio da… »

Nikolić: Kad dođe vreme za kampanju, onda ćete znati da li se kandidujem i čiji sam kandidat

BK TV 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima i dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. "Kad dođe vreme za kampanju… »

Nikolić uputio listu kandidata za Ustavni sud

Insajder 26.11.2016
Predsednik Tomislav Nikolić uputio je Skupštini Srbije listu kandidata za sudije Ustavnog suda, potvrdila je za Politiku predsednikova savetnica Stanislava Pak. Ona nije želela da otkrije imena kandidata. Kako taj list nezvanično saznaje, na listi se… »