Politika arhiva vesti 26.11.2016

Paparaco: Prođi sa Sandom kroz crveno!

Kurir 26.11.2016
Foto-reporteru Kurira nije promakla zanimljiva scena u kojoj Rašković Ivićeva, osim što ne mari za propise zbog kojih bi morala da plati kaznu od 5.000 dinara, šetka u okolini Skupštine sa kesom u kojoj je ručak za poneti. Bivšu šeficu DSS i… »

Šešelj: Tomo, lupi veto na zakon Nikolić: Žali se Ustavnom sudu

Kurir 26.11.2016
Pošto je izmene i dopune krivičnog zakonika podržala velika većina poslanika, odlučio sam da ga podržim, rekao je Nikolić. Predsednik SRS Vojislav Šešelj zatražio je juče od predsednika Srbije Tomislava Nikolića da stavi veto i zaustavi… »

SNS: Žigmanovu: Ne pretvarajte izborni neuspeh u navodni problem Hrvata

Blic 25.11.2016
Gradski odbor Srpske napredne stranke odbacio je danas navode odbornika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova da je na sednici gradske skupšštine bio verbalno napadnut. Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada nije se desio "nemio… »

Lunaček: ZSO ne može imati izvršna ovlašćenja

Blic 25.11.2016
Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček istakla je večeras u Beču da kosovska strana treba da primeni dogovor o Zajednici srpskih opština (ZSO), ali i da to telo ne može imati izvršna ovlašćenja. - ZSO je telo lokalne zajednice i… »

NATO nam vraća nebo nad KiM?

Večernje novosti 25.11.2016
Predstavnici naše zemlje i delegacija NATO sastaće se u sedištu Alijanse 14. decembra. O kontroli vazdušnog prostora u Briselu razgovarali Vučić i Stoltenberg. DELEGACIJA Vlade i Kontrole letenja Srbije i Crne Gore sprema se za sastanak koji će se… »

Milan Stamatović: Vučić i Nikolić sačuvali Mila Đukanovića

Danas 25.11.2016
Milan Stamatović (SNP), kandidat za predsednika Srbije i predsednik opštine Čajetina, saopštio je da premijer i predsednik Srbije već 40 dana, od okončanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori... ... odbijaju da prime na razgovor legitimne… »

Pastor i Čušev razgovarali o unapređenju privredne saradnje

Blic 25.11.2016
Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i ambasador Belorusije u Srbiji Vladimir Čušev istakli su danas spremnost za ubrzanje konkretnih projekata vezanih za privrednu, ekonomsku, kulturnu, ali i svaku drugu saradnju Vojvodine i beloruskih… »

Druga strana Strah sa dva lica

Večernje novosti 25.11.2016
Ovo je iznad taktike "držite lopova", prevazilazi i ponašanje prostitutke koja ide okolo i drži predavanja o moralu. To je jedna od onih situacija kad čovek zaćuti jer sve što bi rekao biva u startu besmisleno, bespotrebno, čak smešno kao… »

Jeremić održao predavanje pred punim amfiteatrom Pravnog fakulteta

Blic 25.11.2016
Na poziv Studentskog parlamenta ovog fakukteta, Jeremić je govorio o aktuelnim događajima na međunarodnoj sceni, ali i o kandidaturi za generalnog seketara UN. Neki od studenara želeli su da ga pitaju i o aktuelnim političkim temama među kojima je i… »

Zapadni Balkan: Dok se političari svađaju, privrednici jačaju veze

Blic 25.11.2016
Iako političari balkanskih zemalja često imaju nesuglasice, neslaganja, a ne libe se ni teških reči, druga strana ove priče je da ipak zemlje koje vode ne mogu jedna bez druge. Ekonomska saradnja između njih je prilično dobra, sve više se govori o… »