Politika arhiva vesti 26.11.2016

Fidel Kastro - obožavan i prezren

Insajder 26.11.2016
Britanski BBC, američki CNN, ruski RT... svi najveći mediji kao glavnu prenose vest o smrti višedecenijskog kubanskog lidera Fidela Kastra, uz ocenu da je reč o jednom od najvažnijih svetskih lidera XX veka. Deo sveta ga je obožavao zbog istrajnosti… »

Žigmanov: Očekujem da mi premijer odgovori

Danas 26.11.2016
Očekujem odgovor od premijera Srbije, naravno, jer je reč o vrlo ozbiljnom problemu, problemu koji dovodi u pitanje smisao političkog angažmana Hrvata u Srbiji - ističe u izjavi za Danas Tomislav Žigmanov... ... predsednik Demokratskog saveza Hrvata… »

Evo čiji bi Nikolić bio kandidat

Alo 26.11.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da još nije odlučio da li će se ponovo kandidovati na predsedničkim izborima. On je dodao da bi, ukoliko to učini, bilo prirodno da bude kandidat Srpske napredne stranke. Navodeći da mu je… »

Ješić:Opozicija bi trebalo da napusti Skupštinu

Alo 26.11.2016
Poslanik i funkcioner Demokratske stranke (DS) Goran Ješić ocenio je danas da je parlamentarizam u Srbiji "ozbiljno ugrožen". On smatra da političko nasilje vlasti nad opozicijom obesmišljava postojanje parlamenta, zbog čega bi opozicija morala da… »

SNP može da „izbalansira“ Vuka Jeremića

Danas 26.11.2016
*Ako bi se SNP odlučila da podrži Jeremića, on bi dobio dodatne glasove nacionalnog korpusa u biračkom telu, a od Nenada Popovića - sada nedostajuću podršku Rusije. Vuk Jeremić, između ostalog i agilan (samo)lobista, po rejtingu, informacijama i… »

Dačić imao 28 susreta s čelnicima država članica Frankofonije

BK TV 26.11.2016
Tokom Samita Frankofonije u prestonici Madagaskara Antananarivu prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić imao je 28 bilateralnih susreta. On se sreo sa predsednicima država, premijerima, ministrima spoljnih poslova i… »

Intervju Goran Ćirić: Vladajuća većina podstiče nasilje

Novi magazin 26.11.2016
Način govora poslanika vladajuće koalicije Marijana Rističevića, iza koga su stali predsednica parlamenta i nosilac liste i predsednik Vlade, granica je koju ne smemo da dozvolimo u Srbiji. Upravo zbog toga što nasilje iz skupštinskih klupa može da… »

Vređanje žena u Opštini Čačak: Izvinjenje nije sankcija

Slobodna Evropa 26.11.2016
U redovima čačanske vladajuće koalicije, koja se po sastavu može smatrati političkom kopijom odnosa partijskih snaga na republičkom nivou vlasti, incident baziran na rodnoj diskriminaciji dodatno je podelio opštinske čelnike. Dogodio se kada je… »

On rastura od seksepila: Ovo je frajer zbog koga je Šakira napustila Pikea? (video)

Srbija danas 26.11.2016
Mlad, a već velika zvezda... Inostrani tabloidi tvrde da je za rastanak Šakire i fudbalera Barselone, krivac mladi pevač Malumo. Nakon što je svetski poznata pevačica pre nekoliko dana objavila spot za numeru "Chantaje", koji je snimila sa Malumom… »

Privatizacija Luke Beograd: Kupovinom preduzeća do ekskluzivnog zemljišta

Insajder 26.11.2016
Na slučaju Luke Beograd jasno se vidi kako su predstavnici vlasti spornim odlukama u procesu privatizacije nanosili štetu državi, gradu i svim građanima. Nakon više od deceniju od privatizacije Luke i dalje se vode sudski postupci kako bi se utvrdilo… »