Politika arhiva vesti 26.11.2016

Janković: Evo što se ne izjašnjavam o kandidaturi

Alo 26.11.2016
Povodom apela 100 javnih ličnosti da se kandiduje na izborima, oglasio se i Saša Janković. Zaštitnik građana Saša Janković je u intervjuu za "Dojče vele" obrazložio zašto ne odgovara na pitanje da li će se kandidovati na predsedničkim… »

Vlast polako ukida parlament

Danas 26.11.2016
* Gojković: Očigledna je namera da se preko parlamenta napravi nešto što može da izazove veću političku krizu *Šarović: Vlast je dobila većinu, ali ne i apsolutnu vlast i dužna je da poštuje minimum Poslovnika. Od uvođenja višestranačja u… »

Poslanička grupa SPS nastavlja s praksom obilaska lokalnih samouprava

BetaOMS 26.11.2016
Poslanička grupa SPS i u ovom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije nastavlja sa dobrom praksom obilazaka lokalnih samouprava u Srbiji. Za poslanike Socijalističke partije Srbije, kao predstavnike gradjana, posao se nastavlja i van skupštinske… »

Priština: Izrada Statuta ZSO odmah posle 15. decemrba

Blic 26.11.2016
Izrada Statuta Zajedinice srpskih opština (ZSO) započeće odmah pošto Kosovo, 15. decembra, bude dobilo svoj telefonski pozivni broj, navodi se u izveštaju koji je kosovska vlada u petak predala Evropskoj uniji. U izveštaju o primeni dogovora… »

Jankovića mole da se kandiduje

Alo 26.11.2016
Stotinu javnih ličnosti, među kojima su književnici, novinari, glumci i profesori, apelovalo je juče na zaštitnika građana Sašu Jankovića da se kandiduje za predsednika Srbije kao nestranački kandidat. Oni su pozvali demokratski orijentisane… »

Janković je zloupotrebio funkciju

Alo 26.11.2016
Nebojša Stefanović rekao je sinoć da su, iako ima još do predsedničkih izbora, pojedini već počeli kampanju, a da su neki zloupotrebili funkciju u tu svrhu kao zaštitnik građana Saša Janković. Sve vreme se bavi politikom, mesecima unazad… »

Devenport: Ne podržavam proteste protiv Vlade

Alo 26.11.2016
Šef delegacije Evropske unije Majkl Devenport izjavio je danas da je, ako bude pozvan, spreman da ponovo ode u Skupštinu Srbije i tamo predstavi Izveštaj Evropske komisije na sednici Odbora za evropske integracije. "Spreman sam da ponovo odem ako me… »

Seksualno zlostavljana:Evo šta je pred kamerama ispovedila finalistkinja muzičkog takmičenja (video)

Srbija danas 26.11.2016
Prvi put javno progovorila o traumatičnom iskustvu. Rebeka Ferguson, britanska pevačica i zvezda "X faktora", doživela intenzivan stres u emisiji "Loose Women" u kojoj je otkrila da je kao dete bila seksualno zlostavljana. Naime, Fergusonova je sa… »

Srbija će uvek ceniti slobodarski duh Fidela Kastra

Studio B 26.11.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, povodom smrti Fidela Kastra, uputio telegram saučešća predsedniku Državnog saveta i Saveta ministara Republike Kube Raulu Kastru, u kome se ističe da će Srbija uvek visoko ceniti slobodarski duh kojim… »

Milenović u trku za predsednika, ne bi išla kao nezavisni kandidat!

Alo 26.11.2016
Članica Saveta za borbu protiv korupcije u ostavci, Miroslava Milenović izjavila je da, ukoliko odluči da se 2017. godine kandiduje na izborima za prvu predsednicu Srbije, to sigurno neće učiniti kao nezavisna kandidatkinja "jer promene mogu da se… »