Politika arhiva vesti 06.02.2017

Josipović: U Hrvatskoj žmure na ustašofiliju, u Srbiji sikće četnička zmija

Blic 06.02.2017
Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović smatra da HDZ "žmuri na ustašofiliju" a da vodeći političari u Hrvatskoj i deo medija imaju kompleks Srbije i boje se da uđu u otvoreni dijalog i traženje najboljih rešenja za dve držve. "Opterećeni su… »

Stefanović i Čepurin o unapređenju saradnje u oblasti bezbednosti

Novi magazin 06.02.2017
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa amasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom o mogućnostima unapređenja bilateralne saradnje u oblasti bezbednosti i borbe protiv organizovanog kriminala. Kako je… »

Skupština Kosova u četvrtak i o severu Mitrovice

Novi magazin 06.02.2017
Sednica Skupštine Kosova, na čijem su dnevnom redu i dve inicijative premijera Ise Mustafe za razmatranje situacije u severnoj Mitrovici i o primeni Zakona o zdravstvenom osiguranju, biće u četvrtak, 9. februara, odlučilo je danas njeno… »

DS: Realnost mnogo gora nego što vlast prikazuje

RTV 06.02.2017
BEOGRAD - Demokratska stranka danas je ocenila da je životni standard najvažniji kriterijum za ocenjivanje rada svake vlade i da je vlada Aleksandra Vučića pala i na tom "ispitu". "Građane je ponovo udario novi talas poskupljenja i povećanja akciza… »

Obradović: Gojković da služi interesima parlamenta, a ne Vučića i Vlade Srbije

Novi magazin 06.02.2017
Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković da "prestane da služi interesima Aleksandra Vučića i Vlade Srbije" i da zakaže "bar jednu" sednicu parlamenta posvećenu nekoj od aktuelnih tema… »

"Tomovača" u video igrici: Pomozite predsedniku Srbije da skupi što više šljiva i napravi rakiju

Blic 06.02.2017
Pomozi mu da sakupi što više šljiva i napravi rakiju, koristi Tominu vernu čuturu kako bi odbijao neprijateljske manevre, sakupi bar 15 šljiva i onda je vreme za "Tomovaču".... Ovo je uputstvo za igranje nove igrice za mobilne telefone, čiji je… »

Vladan Matić novi ambasador Srbije u Kazahstanu

Radio 021 06.02.2017
Novi ambasador Srbije u Kazahstanu je Vladan Matić, objavljeno je u poslednjem "Službenom glasniku". Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je ukaz o postavljenju Matića potpisao 3. februara. Dosadašnji ambasador u Kazahstanu bio je Vladimir Mirković… »

Ujedi pasa lutalica gradove koštali milijardu dinara

B92 06.02.2017
Gradovi i opštine su u poslednje tri godine na ime odšteta za ujede pasa lutalica, prema procenama NALED-a, isplatili više od milijardu dinara. To je rečeno na okruglom stolu "Odštetni zahtevi - efekti na budžet i sprečavanje zloupotreba". To je… »

LSV: Utvrditi ko je kriv za štetu od leda

B92 06.02.2017
Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozvala je nadležne da utvrde i kazne krivca zato što je Srbija dočekala ledeni talas bez ijednog ledolomca. Kako se navodi, to je tokom januara nanelo Srbiji štetu u visini od 1,4 miliona evra. LSV je… »

Sledi sedma predsednička trka za 17 godina

Beta 06.02.2017
Predsednički izbori 2017. godine biće sedmi od 2000. godine, a 11. od uvodjenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković treba da raspiše predsedničke izbore do početka marta, odnosno 90 dana pre… »