Politika arhiva vesti 06.02.2017

Podignuta optužnica protiv policajaca u slučaju "Potočari": Osumnjičeni da su odavali službene tajne

Telegraf 06.02.2017
Dumanović i Trbović su uhapšeni 31. decembra 2016. i od tada se nalaze u pritvoru. Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv dvojice policijskih operativaca Milana Dumanovića i Mladena Trbovića osumnjičenih za… »

Suđenje za ratni zločin u Kravici: Imena žrtava čitana 50 minuta

Insajder 06.02.2017
Suđenje osmorici bivših pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske za ratni zločin nad civilima u selu Kravica kod Bratunca u slučaju Srebrenica počelo je danas čitanjem optužnice pred Odeljenjem Višeg suda u Beogradu za ratne zločine… »

Marinika Tepić: Očekujem da se Liga vrati na pravi put

Danas 06.02.2017
*Niko živ u Srbiji ne zna kojih će sve izbora biti *Čankova kandidatura ne može ništa da promeni. Sliku svake države, pa tako i naše, najpre boji vlast u njoj, dobra ili loša, a ova naša je loša i sa previše fleka. Na putu do slobode i smene… »

Vučić sam samcijat radi, a ministri zabušavaju!

Alo 06.02.2017
Ministri i dalje zabušavaju! Premijer Aleksandar Vučić i juče je bio na svom radnom mestu, što se za većinu ministara ne može reći, pošto ih nije bilo ni u Nemanjinoj 11, ni u SIV-u. Iako Vlada trpi jake udare opozicije, koja se sprema za… »

Vučić: Albanci bi da od ZSO naprave NVO koja pušta ploče

Nedeljnik 06.02.2017
Govoreći o očekivanjima u nastavku dijaloga, Vučić je rekao da ne veruje da će Albanci pristati da formiraju Zajednicu srpskih opština i dodao da je njihova želja da od toga naprave nevladinu organizaciju "koja će da pušta gramofonske ploče"… »

Nikolić: Sa Srbijom je mnogo lakše poslovati nego ranije (FOTO)

Telegraf 06.02.2017
Nikolić je pozvao predstavnike kompanije "Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" da ulažu u Srbiju i da iskoriste našu zemlju kao uporište u daljem širenju svoje korporacije ka Evropi. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u… »

Srbi strahuju od patrola ROSU

Večernje novosti 06.02.2017
Stanovnici Velike Hoče, enklave u južnoj srpskoj pokrajini, uplašeni zbog poslednjih dešavanja. ŽITELjI Velike Hoče, izolovane srpske enklave na KiM, na svojoj koži osećaju posledice novih napetosti u odnosima Beograda i Prištine. Već danima… »

Nikolić: Sa Srbijom je danas daleko lakše poslovati

BK TV 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima kineske kompanije „Jiangsu Nantong San Jian Construction Group Co. Ltd" i tom prilikom ih pozvao da ulažu u Srbiju istakavši da je sa našom zemljom danas daleko… »

Vučić: Priština je želela da izbegne Beograd

Insajder 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je postizanjem sporazuma o uređenju prostora kod mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici sačuvan mir i da su Srbi dobili sve što su tražili, ali da mu nije jasno zbog čega nije primenjen prethodni… »

FHP: Krivična prijava zbog zločina na planini Igman 1993.

Insajder 06.02.2017
Fond za humanitarno pravo podneo je 31. januara krivičnu prijavu Tužilaštvu Srbije za ratne zločine za zločin počinjen u julu 1993. nad ratnim zarobljenicima, pripadnicima Armije Bosne i Hercegovine, na Golom brdu na planini Igman u BiH. Kako je FHP… »