Politika arhiva vesti 06.02.2017

Jeremić bi mogao biti pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu

Beta 06.02.2017
Šefica novoformiranog poslaničkog kluba "Za spas Srbije - Nova Srbija" Sanda Rašković Ivić izjavila je da bi predsednički kandidat Vuk Jermić mogao da bude pomiritelj podeljenih Srba na Kosovu i Metohiji. "Vuk Jeremić tek treba da iznese svoj plan… »

Novosti: Nikolić nije dobio pismo o razmeni teritorija

RTS 06.02.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nije dobio pismo u kojem, prema navodima nekih medija, američki kongresmen Dan Rorabaher predlaže razmenu teritorija – jug Srbije za sever Kosova, pišu "Večernje novosti". U Predsedništvu za Večernje novosti… »

Stamatović traži da Nikolić danas podnese ostavku

Beta 06.02.2017
Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović pozvao je aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića da već danas podnese ostavku zbog rušenja zida kod mosta na Ibru koji odvaja severni od južnog dela Kosovske Mitrovice. U pisanoj izjavi Stamatović je… »

Tepić: Čanak želi da se kandiduje, odbori mahom za Jankovića

N1 Info 06.02.2017
Narodna poslanica, doskorašnja članica LSV Marinika Tepić je u Novom danu izjavila da neće vratiti mandat stranci, da Liga ne tapka u mestu, već da ide unazad, a da se nada da će se vratiti na pravi put. Navodi da je sigurna da je Čanak u "želji… »

"Srbija da kupi Luku Bar, da izađe na Koridor"

B92 06.02.2017
Beograd -- Srpski opozicioni pokret Dveri podržava ideju o izgradnji modernije pruge Beograd - Solun i zalaže se da Srbija kupi Luku Bar, saopšteno je iz tog pokreta. Dveri, naime, smatraju da je izgradnja pruge Beograd - Solun višestruko važna za… »

Šešelj: Spreman sam za borbu, ne očekujem fer izbore

B92 06.02.2017
Beograd -- Predsednik SRS i kandidat te stranke za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da ne očekuje fer izbore, ali da je spreman za borbu. Šešelj je za Istinomer rekao da se u opštinskim odborima SRS već vrši instruktaža članova… »

Srbi sa Kosova i dalje strepe: Zid je srušen, šta je sledeće?

Pravda 06.02.2017
Potporni zid kod mosta na Ibru srušen je juče u severnom delu Kosovske Mitrovice a da, na sreću, niko nije udario glavom o njega. Ipak, tenzije su se mogle osetiti i na severu i na jugu Kosova, zbog čega obični građani opet žele samo jedno - mir… »

"Tebi, Republiko"

Vesti online 06.02.2017
Premijer Aleksandar Vučić, tada devetogodišnji učenik četvrtog razreda OŠ "Branko Radičević" uradio je sastav na temu "Tebi, Republiko", koji je sada počeo da se širi društvenim mrežama. Sastav je napisan 1979. godine, u vreme kada je 36… »

Tramp besan na albance: Evo kakve odluke slede u vezi sa Srbijom i Putinom

Pravda 06.02.2017
Novi predsednik SAD nezadovoljan je zbog toga što su vlasti u Prištini zloupotrebile izjavu da će dobiti svoju vojsku, a da će se američke trupe povući sa te teritorije. Kosovski Albanci su u panici jer su izgubili naklonost SAD. Donald Tramp… »

"Beogradska zima": Rasveta u gradu do Sretenja

B92 06.02.2017
Novogodišnja rasveta biće uklonjena odmah posle Sretenja, izjavio je direktor Beokom servisa Darko Glavaš. "Svo osvetljenje se gasi u jednom danu i odmah kreće uklanjanje rasvete", rekao je Glavaš za Tanjug, precizirajući da će na terenu biti deset… »