Politika arhiva vesti 06.02.2017

Vučić o KiM: Ustav Srbije jasan o integritetu!

BK TV 06.02.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas povodom predloga američkog republikanskog kongresmena Dejne Rorabahera o razmeni teritorija na jugu Srbije za sever Kosova i Metohije da je to samo pokušaj traženja drugih rešenja, ali da Srbija ima… »

Vučić: Dogovor o zidu isti kao 8. decembra, čudno mi je što nisam dobio odgovore

BK TV 06.02.2017
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je o zidu u Kosovskoj Mitrovici postignut isti dogovor 8. decembra kao ovaj koji je sada primenjen. Vučić je novinarima u Beogradu rekao da sutra počinje izgrađna kompleksa sa svim detaljima koji su potrebni… »

I kockarnicama, Bus Plusu, taksi prevozu... država omogućila da ne plaćaju PDV

Insajder 06.02.2017
Odlukom države, čak 30 oblasti poslovanja ne podleže sistemu PDV-a, bez jasnog i logičnog kriterijuma. Prema istraživanju Insajdera, plaćanja PDV-a oslobođeni su, između ostalih, delatnosti železničkog, gradskog, vazdušnog i taksi prevoza… »

Ivo Josipović: HDZ žmuri na ustašofiliju, a snažno sikće i četnička zmija u Srbiji

Nedeljnik 06.02.2017
"Ali, moram reći, Hrvatska i Srbija kao da su blizanci. I u Srbiji primećujem slične tendencije u odnosu na Hrvatsku. Ta klutura mržnje objektivno šteti obema državama i otvara spiralu sukoba u kojoj ne vidimo kraj", rekao je bivši predsednik… »

Komentar: Kamen

Večernje novosti 06.02.2017
Ako je zid u severnom delu Kosovske Mitrovice bio "glavni" kamen spoticanja u odnosima Beograda i Prištine, onda od njega i ne treba da ostane ni kamen na kamenu. AKO je zid u severnom delu Kosovske Mitrovice bio "glavni" kamen spoticanja u odnosima… »

Ambasador Bugarske Ratko Vlajkov za RTS: Bolje nam je u Evropskoj uniji

RTS 06.02.2017
Ratko Vlajkov, ambasador Bugarske, za RTS odgovara na pitanja da li je Bugarskoj bolje nakon ulaska u Evropsku uniju, da li neko žali zbog članstva u Uniji, kakvi su odnosi Srbije i Bugarske i kakav je položaj bugarske manjine u Srbiji. Da li vam je… »

Vučić: Kod nas je filozofija diplome zamenila filozofiju rada

Telegraf 06.02.2017
- Ključni nosioci razvoja novog načina mišljenja su strane kompanije - primetio je premijer. Za nas ne postoji ništa značajnije od obrazovanja, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić na skupu u Privrednoj komori posvećenom dualnom… »

Masovni "preleti" iz Nove Srbije u SNS

Press 06.02.2017
Nakon što je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić raskinuo saradnju sa Srpskom naprednom strankom, članovi na jugu Srbije kolektivno su napustili tu stranku. Foto:B92.net Gradski i opštinski odbori u Leskovcu, Vlasotincu i Vladičinom Hanu formiraće… »

SNS: Ubedljiva pobeda u Malom Zvorniku

Studio B 06.02.2017
Na izborima za savete mesnih zajednica u Malom Zvorniku, kandidati sa liste Srpske napredne stranke odneli su ubedljivu pobedu od 63 od ukupno 67 mandata, saopštio je SNS. Predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, zahvalio je svim građanima koji… »

Utiče li sukob dva Donalda na Srbiju

Politika 06.02.2017
Još nije jasno da li će se narušeni odnosi EU i SAD u bliskoj budućnosti okončati interesnom nagodbama ili je reč o strategiji konfrontacija na više frontova, smatra Radmila Nakarada. Dva Donalda sada ukrštaju koplja. Tusk, predsednik Evropskog… »